Soepelere voorwaarden voor nieuw proefproject Ecocombi’s

ecocombi proefproject

Sinds 1 juli 2018 is in Vlaanderen een nieuw proefproject rond ecocombi’s opgestart. De voorwaarden voor dit nieuwe project zijn veel soepeler dan diegenen die van toepassing waren op het project dat in 2014 startte. Daar was er een vergunning die zowel de reisweg (van punt A naar punt B en terug), voertuigen en chauffeurs vermeldde. Deze drie waren aan elkaar gekoppeld, waardoor er beperkte flexibiliteit was. Om hieraan tegemoet te komen, zullen in de nieuwe proef de wegen, voertuigen en chauffeurs van elkaar losgekoppeld worden.

Het doel is om meer transportbedrijven te laten inschrijven voor het nieuwe project en om het concept van ecocombi’s in een stroomversnelling te krijgen. Op dit moment zijn er slechts 15 transportbedrijven bezig met ecocombi’s. Ter vergelijking, in Nederland is dat zo’n 2000. We zullen dus flink uit de kant moeten komen als Vlaanderen, of België als geheel de concurrentie wil aangaan met de Nederlandse transporteurs.

Dit tweede pilootproject loopt op 31/12/2024 ten einde. Voor meer informatie: https://www.mobielvlaanderen.be/lzv/index.php

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.