De Deense windparkbouwer Ørsted gaat onderhoudsbasis vestigen in Nort Sea Port

Orsted Windpark Onderhoudsbasis North Sea Port
Het Deense Ørsted zal de onderhoudsbasis voor zijn windpark op zee Borssele 1&2 in North Sea Port bouwen.In 2017 tekenden Ørsted en North Sea Port al een intentieovereenkomst voor de vestigingsplaats in Vlissingen-Buitenhaven. Intussen heeft Ørsted de nodige vergunningen gekregen. Windpark Borssele 1&2 heeft een capaciteit van 752 MW en wordt 23 kilometer vanaf de kust van Westkapelle gebouwd.

Basis voor bouw en onderhoud van het windpark

Claus Bøjle Møller, directeur van windpark Borssele 1&2: “Het tekenen van de overeenkomst met North Sea Port en het verkrijgen van de vergunningen voor de onderhoudsbasis zijn twee belangrijke mijlpalen voor Borssele 1&2. We kijken ernaar uit om naar de haven van Vlissingen te komen. Ik ben ervan overtuigd dat we in Vlissingen-Buitenhaven een uitstekende basis voor de aansturing van de bouw en het onderhoud van ons windpark kunnen realiseren.”

Jasper Vis, directeur Nederland van Ørsted: “North Sea Port heeft in Vlissingen een uitstekende infrastructuur en veel ervaring op het gebied van wind op zee. Wind op zee biedt Zeeland veel economische kansen. Ørsted maakt daar graag onderdeel van uit en we zien uit naar de samenwerking met lokale en regionale partners.”

Extra banen

“North Sea Port kijkt alvast uit naar de komst van de basis voor de bouw en het onderhoud van het windmolenpark Borssele 1&2. Ørsted zorgt met deze investering voor extra banen in de offshore sector . Dat zal veel toegevoegde waarde opleveren,” aldus Jan Lagasse, CEO van North Sea Port. In totaal zullen er 50 tot 100 nieuwe jobs gecreëerd worden zodra het windpark klaar is. De bouw zal starten in het laatste kwartaal van 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.