Het actuele prioriteitenlijstje van 259 logistieke experts

easyFairs België heeft in juni 2012 een enquête gehouden bij 259 experts uit de logistieke sector om te polsen naar de actuele noden van de industrie. Het thema veiligheid kwam als absolute topprioriteit naar voor, kort gevolgd door klassieke topics zoals supply chain optimalisatie, warehousemanagement, multimodaliteit en kostenverlaging.

Noordwest-Europa telt nog steeds héél wat belangrijke industriële zones en stadsgebieden voor productie en goederenconsumptie. België scoort nog steeds goed als transitland, mede door de lokale expertise, de centrale geografische ligging van Vlaanderen, een goede maritieme toegankelijkheid en de beschikbare infrastructuur in combinatie met het toenemend belang van Wallonië als extended gateway.

Voordelen troef, maar diverse transportproblematieken liggen op de loer en de uitdagingen voor de logistieke sector zijn groot. Om de pijnpunten van de Belgische industrie nog beter te kunnen dectecteren en te begrijpen, heeft beursorganisator easyFairs in het kader van PROLOGISTICS 2012 een enquête uitgevoerd bij 259 experts binnen het logistieke veld. Meer dan 1 op 3 van de respondenten gaf aan dat het thema Veiligheid een belangrijke issue is op de werkvloer. Kort gevolgd door klassieke topics als supply chain optimalisatie (31,8%), kostenbesparing (29,8%), warehouseprocessen (24,3%) en multimodaal vervoer (21,6%).

PROLOGISTICS 2012 is de meest toonaangevende vakbeurs in België op het vlak van interne logistiek. Deze 7de editie legt duidelijk de nadruk op de diverse transportmodi als essentiële schakel binnen de totale supply chain. Hiermee positioneert dit vakevent zich als de informatiebron bij uitstek voor alle logistieke bedrijven, maar ook voor alle operationele afdelingen en informaticadepartementen uit de industrie, de bouwsector, de dienstensector, retailbranche en overheid.

Het beursprogramma wordt aangesterkt met een zeer interessante beursroute, een uitgebreid conferentieprogramma en interactieve demozones. Via de Transport Avenue en de Air & Seaport Club kunnen de bezoekers via een handige beursroute contacten leggen met verschillende logistieke partners om hun multimodale goederenstroom op vlak van kosten en service level te verbeteren. De nieuwste editie voorziet met ‘SECURA meets PROLOGISTICS’ een zone op de beursvloer, volledig gewijd aan veiligheidsoplossingen voor magazijnomgevingen. De seminaries gaan met de Multimodal Workshops, de Supply Chain Optimisation Seminars, het SigmaCert Forum en het Safety Program dan weer dieper in op de thema’s die in de enquête duidelijk naar voor kwamen. Tot slot wordt op de beursvloer de finale van de National Forklift Competition gespeeld en kunnen bezoekers via de Lean business Game leren om hun goederen en materiaalstroom te optimaliseren via de push-strategie en het pull-principe.

PROLOGISTICS 2012 vindt plaats op woensdag 26 en donderdag 27 september 2012 in paleis 4 vanBrussels Expo. Naar goede gewoonte is de toegang tot de beurs en de seminars geheel gratis voor professionals. Het volstaat om online te registreren voor een inkombadge.

Klik hier voor uw gratis tickets voor PROLOGISTICS 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.