Supply Chain specialist CHEP verlengt samenwerking met voedselbanken

Supply Chain specialist CHEP verlengt samenwerking met voedselbanken

CHEP, aanbieder van duurzame supply chain oplossingen, heeft zijn samenwerking met de Europese Federatie van Voedselbanken (FEBA) en haar netwerk met 3 jaar verlengd. De samenwerking begon in 2016, toen de twee bedrijven de handen in elkaar sloegen om in Europa honger, ondervoeding en armoede te bestrijden en voedselverspilling en -afval te verminderen.

Onder het nieuwe driejarige partnerschap blijft CHEP de FEBA ondersteunen met zijn kennis van de supply chain, opleidingen, advies over veiligheid, logistiek en magazijnbeheer, en schenkingen om de werkzaamheden van de FEBA te financieren.

Daarnaast ondersteunt CHEP de voedselbanken door pallets te leveren, die essentieel zijn voor hun dagelijkse werkzaamheden en om de efficiëntie van voedseldistributie te verhogen. Ze sporen hiervoor kleinhandelaars en producenten aan voedseloverschotten te doneren en ze te vervoeren via CHEP-pallets. In de Benelux worden de kosten van die pallets aan de leveranciers terugbetaald. Zo stelde CHEP Benelux het afgelopen jaar 15.996 gratis pallets ter beschikking voor het transport van voedseloverschotten naar de voedselbanken in België en Nederland.

“Als onderdeel van onze steun aan de FEBA hebben we vrijwilligers gecoördineerd en onze pallets ingezet om goederen naar de voedselbanken brengen. Het is werk dat onopgemerkt wordt uitgevoerd, maar van essentieel belang is bij het inzamelen van voedsel”, zegt Geraint Thomas, European Sustainability Director bij Brambles, het moederbedrijf van CHEP. “We zetten onze samenwerking met organisaties zoals de FEBA met plezier voort, want we hebben dezelfde sociale missie: een betere planeet en betere gemeenschappen creëren.”

Jacques Vandenschrik, voorzitter van de Europese Federatie van Voedselbanken, zegt: “We zijn CHEP zeer dankbaar voor hun inzet om honger te bestrijden, voedselverspilling en -afval te verminderen en duurzaamheid te bevorderen. We zijn zeer vereerd met deze samenwerking. Hun kennis en expertise stelt ons in staat om de efficiëntie en schaalvoordelen in de Europese voedselbanken te verhogen. De deskundigheid van CHEP levert een essentiële bijdrage aan de toekomst van onze organisatie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.