Swissterminal en DP World sluiten strategisch partnership

Swissterminal en DP World sluiten strategisch partnership

DP World en Swissterminal Holding AG, de grootste containerterminal operator in Zwitserland, zijn een strategisch partnership overeengekomen. Per 23 januari 2020 neemt DP World een belang van 44% in Swissterminal Holding AG. De familie Mayer, die het bedrijf heeft opgericht, blijft de grootste aandeelhouder. Beide bedrijven hebben afgesproken geen openbare mededeling te doen over de financiële details van de transactie.

Swissterminal heeft haar hoofdkantoor in Frenkendorf nabij Bazel en vestigingen in Zurich-Niederglatt, Bazel-Birsfelden, Bazel-Kleinhüningen en Liestal nabij Bazel. Alle terminals hebben uitstekende verbindingen met de grote Europese containerhavens in Rotterdam en Antwerpen, La Spezia, Genua, Ravenna en Triëst ten zuiden van de Alpen.

De roots van DP World liggen in Jebel Ali Port in Dubai. Als ‘enabler’ van wereldwijde handel biedt het bedrijf binnen zijn netwerk van 150 vestigingen in meer dan 45 landen logistieke end-to-end oplossingen aan. Havens, economische zones, warehouses, feederdiensten en binnenlands vervoer maken deel uit van de dienstverlening. Met focus op snel groeiende markten en de belangrijkste handelsroutes creëert DP World verhoogde effitienties in de Supply Chain.  Via DP World Inland heeft de organisatie een sterke positie op de Duitse en Belgische markt. DP World Inland baat vier terminals uit, inclusief trimodale transportsystemen, en ondersteunt daarmee handelsstromen via de Noord-Europese havens.

Het partnership tussen Swissterminal en DP World zal een belangrijk concurrentievoordeel opleveren en de leidende positie van de bedrijven in de markt versterken. Door de samenwerking kunnen beide ondernemingen hun terminalnetwerk uitbreiden, de efficiëntie verhogen en de dienstverlening verbreden. Dit gaat niet gepaard met grotere structurele veranderingen in de organisaties. Roman Mayer blijft CEO van Swissterminal.

„Met Swissterminal investeren we in een innovatieve uitbater van containerterminals met veel branchekennis, gemotiveerde medewerkers en sterke waarden. Het strategisch partnership versterkt tevens onze positie als markteider voor binnenlandse supply chain-oplossingen”, aldus Dr. Martin Neese, directeur van DP World Logistics. “Swissterminal vormt een ideale aanvulling op onze bestaande activiteiten in de Europese zee- en binnenhavens. We kijken ernaar uit gezamenlijk nieuwe intermodale oplossingen voor onze klanten te ontwikkelen.”

Roman Mayer, CEO van Swissterminal AG: „Met DP World als partner kunnen we het succes van Zwitserland als globale logistieke hub verder uitbouwen. In de huidige markt zien we veel kansen om dit te realiseren. Door het samengaan van ons familiebedrijf met een grote, internationale speler die onze toekomstvisie deelt, leggen we een stevige basis om op de lange termijn duurzaam te groeien en in te spelen op de uitdagingen die de veranderingen in onze sector met zich meebrengen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.