TGW bouwt intralogistiek systeem voor automotive specialist Fource

TGW bouwt intralogistiek systeem voor automotive specialist Fource

TGW bouwt een geautomatiseerd intralogistiek systeem voor het nieuwe centrale distributiecentrum van automotive specialist Fource in het Nederlandse Berkel en Rodenrijs. Met dit project wil Fource zijn intralogistieke activiteiten op één locatie bundelen en zet het een belangrijke stap in de optimalisatie van zijn supply chain. Het nieuwe distributiecentrum vormt de basis voor de geplande groei van Fource in de komende jaren. De bouw van het distributiecentrum startte in december 2019. TGW’s FlashPick®-systeem zou in het najaar van 2021 live moeten gaan.

Fource is onderdeel van de Amerikaanse LKQ-groep en verkoopt auto-onderdelen, gereedschappen en componenten via een netwerk van distributeurs. De belangrijkste doelmarkten van Fource, dat 3.000 medewerkers telt, zijn Nederland en België. De automotive specialist plaatste onlangs een opdracht bij TGW voor de bouw van een intralogistiek systeem in zijn nieuw te bouwen logistiek centrum. “Dit is een belangrijke order en een fantastiche spare parts- en componentsreferentie voor TGW,” benadrukt Jan-Willem Klinkenberg, Sales Project Manager Benelux.

Geoptimaliseerde supply chain

Het nieuwe DC, met een totale vloeroppervlakte van 50.000 vierkante meter, bundelt de logistieke operaties van Fource voor Nederland op één locatie. Door zijn spectaculaire architectuur wordt het fulfillment center “The Bridge” genoemd. Het staat symbool voor de wisselwerking tussen mens en technologie.

Krachtig en flexibel

FlashPick® vormt de kern van de sterk geautomatiseerde oplossing, met tien gangen en meer dan 180.000 opslaglocaties. Circa 200 energie-efficiënte Stingray-shuttles zorgen voor de storage & retrieval van de goederen. Het shuttlesysteem, samen met de twaalf werkstations voor ontvangst en de 16 high-performance PickCenterOne-werkstations, vormen het hart van het systeem.

De TGW Software Suite regelt het Warehouse Management, inclusief het Warehouse Control System (WCS) en de Material Flow Controller (MFC). De TGW Commander is verantwoordelijk voor de besturing. Speciale machines voor het automatisch rechtop zetten en sluiten van de dozen, bakkenstapelaars en liften maken eveneens deel uit van het concept en de opdracht.

Lifetime Services

Op het moment dat het systeem live is, zal Fource een beroep bljjven doen op de expertise van TGW. Een team van Lifetime Services-specialisten zal samenwerken met de technici van de klant om een optimale beschikbaarheid van het systeem te garanderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.