TGW lanceert zero-touch pocket-sorter

OmniPick
De Oostenrijkse intralogistieke specialist TGW lanceert op de LogiMAT 2019 te Stuttgart (Duitsland) zijn OmniPick, een zero-touch pocket-sorter systeem. Deze innovatieve oplossing is gebaseerd op onderzoek op het gebied van kunstmatige intelligentie en slimme robotica en werd ontwikkeld om een oplossing te bieden voor de uitdagingen van de groeiende e-commerce sector.
E-commerce is in veel sectoren de afgelopen jaren snel gegroeid. Er zijn geen tekenen dat deze dynamische ontwikkeling de komende jaren zal afzwakken. Deze trend stelt retailbedrijven – en dan met name in de fashion – voor enorme uitdagingen. Dit geldt niet zozeer voor de hoge groeicijfers, maar heeft te maken met de onzekerheid over hoe de mix tussen brick-and-mortar-retaill, e-commerce en andere distributiekanalen zich in de toekomst verder zal ontwikkelen.

OmniPick transporteert, buffert, bergt op, sorteert en verdeelt producten zoals o.a. elektronica, speelgoed en cosmetica in de speciale “pockets” in een overhead conveyor. Het opmerkelijke kenmerk van dit systeem is dat de “pockets” volledig automatisch gevuld en leeggehaald worden. Ook het verpakken van de goederen gebeurt automatisch, zonder enige menselijke tussenkomst.

Geautomatiseerde orderverwerking

Met OmniPick heeft TGW het volledige orderverwerkingsproces van orderontvangst tot verzending geautomatiseerd. Manuele handelingen worden tot een minimum beperkt. Dit bespaart tijd en kosten

Bezoek TGW op de LogiMAT 2019 (19-21 februari in Messe Stuttgart) in Hall 5, stand D61.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.