TGW viert 50ste verjaardag

TGW viert 50ste verjaardag
Het verhaal van TGW begint in 1969 in het Oostenrijkse Wels, toen Ludwig Szinicz en Heinz König een klein metaalverwerkend bedrijf overnamen. Met een tiental medewerkers produceerde het bedrijf er oderpicking-karren, kruiwagens en heavy-duty aanhangwagens. In 1970 ontwikkelde TGW de eerste transportband uit de geschiedenis van het bedrijf voor een Oostenrijks postorderbedrijf. Dit vormde de basis voor het intralogistieke succesverhaal van vandaag.
In de daaropvolgende jaren richtte TGW zich uitsluitend op intralogistiek. Het aanbod werd stapsgewijs uitgebreid met innovatieve producten zoals storage en retrieval systemen(AS/RS), conveyor- en opslagsystemen.

Het bedrijf kende een constante groei en had al snel enkele honderden medewerkers in dienst. In de vroege jaren 2000 groeide TGW uit tot een internationaal gerenomeerde fabrikant van mechatronische subsystemen voor intralogistiek. De producten uit Wels genoten een uitstekende reputatie in de sector en waren uitgerust met geavanceerde technologie van hoge betrouwbaarheid.

De weg naar systeemintegrator

In de daaropvolgende jaren maakte het bedrijf een fundamentele strategische verandering door, die belangrijk was voor de verdere ontwikkeling van TGW. Het bedrijf maakte de stap van fabrikant van mechatronische subsystemen naar systeemintegrator. Het bedrijf was niet langer alleen een toeleverancier, maar vestigde zichzelf als een overall contractor voor het ontwerp en de implementatie van complexe logistieke oplossingen.

Als gevolg hiervan rekenen meer bedrijven op de expertise van het Oostenrijkse bedrijf bij de implementatie van hun nieuwe distributiecentra. Waaronder wereldwijde merken zoals Adidas, Coop, Kärcher, Skechers en Zalando. Het bevestigde meteen ook de internationalisering van het bedrijf.

Vandaag de dag heeft TGW vestigingen in Europa, de Verenigde Staten en China en meer dan 3.500 medewerkers wereldwijd. In het fiscale jaar 2018/2019 genereerde het bedrijf een omzet van 719,6 miljoen euro.

In juni 2016 opende TGW een Benelux-kantoor in het Nederlandse Oud-Gastel (West-Brabant). Begonnen als een klein team van een drietal medewerkers onder leiding van Hans De Sutter, Managing Director, telt het Benelux-team vandaag meer dan 40 medewerkers.

Hans De Sutter, Managing Director: “We hebben de voorbije drie jaar een mooi groeipad gekend in de Benelux. Naast een uitstekend salesteam, hebben we ook een sterk Lifetime Services-team. Dat team van engineers en technici is 24/7 beschikbaar om waar en wanneer nodig, via een hotline-service of lokale interventie onze klanten de nodige support te bieden. Heel wat TGW-specialisten zijn ook on-site bij de klant zelf aan de slag. Onze ambities voor de Benelux blijven hoog. We willen ook de komende jaren verder groeien.”

TGW Future Private Foundation zorgt voor stabiliteit

Het unieke karakter van TGW ligt in zijn structuur. Oprichter Ludwig Szinicz wilde zeker zijn dat  TGW een stabiel en onafhankelijk bedrijf zou blijven, ook als hij niet langer de operationele leiding had. Daarom richtte hij in 2004 de TGW Future Private Foundation op en schonk al zijn aandelen aan deze stichting. Zijn bedoeling was de toekomst op lange termijn te verzekeren en ervoor te zorgen dat TGW verder zou opereren in overeenstemming met zijn filosofie “Focusing on People – Learning and Growing”.

Als stichting kan TGW niet verkocht worden. Tweederde van de winst moet in het bedrijf worden herbelegd. Zo kan TGW een betrouwbare werkgever en partner voor zijn klanten blijven. De stichting steunt ook de Future Wings liefdadigheidsinstelling die primair gericht is op onderwijs en beroepsopleidingen voor jongeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.