Renaat Landuyt wordt nieuwe voorzitter Zeehaven van Brugge

De burgemeester van Brugge, Renaat Landuyt, zal tegen eind april voorzitter worden van de Haven van Zeebrugge, of liever gezegd de Zeehaven van Brugge zoals hij die in de toekomst wil noemen.

Landuyt is al langer deel van de raad van bestuur en is als burgemeester ook verantwoordelijke voor de haven vanuit het stadsbestuur. Nu is Joachim Coens, gedelegeerd bestuurder van de Haven van Zeebrugge, voorzitter, maar die functie wordt dus opgesplitst.

Toekomstig voorzitter Landuyt wil alvast een aantal dingen veranderen. Zo wil hij de raad van bestuur beperken tot 11 leden, waarvan 5 uit de private sector. Daarnaast wil hij de naam van de Haven van Brugge veranderen naar Zeehaven van Brugge. Zo wil hij de link met de regio versterken. Coens liet eerder nog bedenkingen horen bij die naamsverandering. Hij ziet de meerwaarde niet om een moderne zeehaven te linken met een middeleeuwse stad.
Eest zal de gemeenteraad beslissen over de wijziging. Als die de naamswijziging goedkeurt, zal de raad van bestuur van de Haven van Brugge op 24 april de knoop doorhakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.