Eerste E-truck van AB Inbev actief in de stad Leuven

Eerste E-truck van AB Inbev actief in de stad Leuven

AB InBev heeft zijn eerste Volvo E-TRUCK in dienst genomen. De inauguratie gebeurde op de grote markt van Leuven met Fabian Sala – CEO van AB Inbev BeNeFraLux en door Mohamed Ridouani – Burgemeester van Leuven. Hiermee geven zowel AB Inbev als de stad Leuven aan welke richting ze uit willen gaan in de toekomst. De E-truck is volledig gedecoreerd door Stella Artois als eerbetoon aan de stad Leuven.

Het is ook niet toevallig dat Leuven dit extra statement wil maken. Ze zijn  namelijk gelauwerd als the European Green Leaf, de prestigieuze Europese milieubeleidsprijs.Als voorbeeldig “Leuvens burger” deed AB Inbev zijn duit in het zakje door zijn milieu-steentje bij te dragen.

Deze mooie E-truck is voorzien van een Backeye®360 systeem en QVS (Quiet Vehicle Sounder) van Brigade Electronics. De Backeye®360 toont de bestuurder in één oogopslag op zijn monitor het gehele voertuig en de omgeving, van bovenaf bezien. Hierdoor zijn alle dode hoeken volledig geëlimineerd. Het QVS-systeem is speciaal ontworpen om electrische voertuigen, die een gevaar vormen omdat ze zo stil zijn bij lage snelheid, een geluid te geven onder de 30 km per uur. Door toevoeging van deze QVS worden kwetsbare weggebruikers als voetgangers en fietsers gewaarschuwd dat er een voertuig nadert.

1 reactie


  1. Leuke artikel om met lezers te delen. Elektrische voertuigen krijgen tegenwoordig veel aandacht. Ik vind het prima dat transport trucks ook worden vervangen met e-trucks. Dit zal meehelpen om onze voetafdruk op het milieu te verminderen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.