Transportsector gaat voor fondsen Marco Polo

Transportsector gaat voor fondsen Marco Polo

De projectoproep van het Europese steunfonds voor duurzaam transport Marco Polo heeft dit jaar 101 voorstellen opgeleverd. Veel meer dan de 70 aanmeldingen van de subsidieronde 2009. Samen vragen ze samen 235 miljoen euro steun, terwijl het jaarbudget slechts 64 miljoen euro bedraagt.

Als steunprogramma voor duurzaam vervoer is Marco Polo onder meer in het leven geroepen om vracht over te hevelen van de weg naar meer duurzame modaliteiten. Projectvoorstellen die precies deze ambitie nastreven, komen ook het meest voor onder de kandidaturen van 2010.

Binnen die groep is het spoor goed voor de helft van de voorstellen. ‘De markt loopt duidelijk storm voor Marco Polo, vindt Patrick Lambert, directeur van EACI. Als hoofd van het agentschap dat het steunfonds beheert, merkt Lambert naar eigen zeggen dat bedrijven in de EU de filosofie achter het initiatief smaken, zeker nu de eerste tekenen van economisch herstel zichtbaar zijn.

Het EACI voert deze maand een eerste evaluatie van de voorstellen uit. Na een tweede weging maakt het agentschap tegen oktober een shortlist van projecten die uiteindelijk in aanmerking komen voor subsidies. Daarna hakt de Europese Commissie de knoop door.

Bron: Nieuwsbladtransport.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.