Transuniverse Forwarding benoemt Marc Nijssen tot commercieel manager

Transuniverse - Marc Nijssen

Marc Nijssen is medio juli benoemd als eindverantwoordelijke voor de commerciële ontwikkeling van Transuniverse Forwarding. Hij is belast met het verder uitbouwen van de verkoopactiviteiten van het groepagebedrijf uit Wondelgem.

Marc Nijssen zal een belangrijke rol spelen in de ambitie van Transuniverse om de omzet te verdubbelen, van 58 miljoen euroin 2017 tot ruim 100 miljoen binnen vier à vijf jaar. Hij zal niet alleen de bestaande diensten commercieel ondersteunen, maar ook nieuwe initiatieven helpen uitbouwen. Een voorbeeld daarvan is de nieuwe intermodale dienst tussen Gent en Mortara (Milaan) die onlangs van start ging. Daarnaast zal hij de commerciële visie en strategie van Transuniverse Forwarding verder verfijnen en aangepaste structuren opzetten. Vandaag bestaat zijn team uit zes mensen.

In zijn carrière bekleedde Marc Nijssen commerciële functies bij Westerlund (nu Euroports), Van den Broeck Transport en Katoen Natie. Hij was ook general manager van het Antwerpse logistieke bedrijf Van Wellen Storage. Nadat dit bedrijf in 2000 overgenomen werd door de Nederlandse groep Vopak, zorgde hij een voor vlotte transitie. De afgelopen tien jaar concentreerde Marc Nijssen zich op interim management om bedrijven te ondersteunen bij reorganisaties en het opzetten van nieuwe commerciële structuren. Dat deed hij onder andere bij XPO Logistics, Talke en GillemanLogistics.

Nu wil Marc zich weer op de langere termijn richten. “De plannen van Transuniverse om duurzaam te groeien trekken me aan. Het is een leuke uitdaging om er actief aan deel te nemen”, zegt hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.