Renault Trucks focust op elektrische vrachtwagens op komende IAA-salon van Hannover

Renault Trucks ZE gamma

Renault Trucks zal zijn nieuwe zuiver elektrische Z.E.-gamma exclusief voorstellen op het komende IAA-salon van Hannover van 20 tot 27 september 2018. Op zijn stand van 1.700 m² stelt de Franse constructeur ook de voertuigen van zijn Euro 6-gamma tentoon, evenals zijn nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten.

Op de 67ste IAA, die van 20 tot 27 september 2018 plaatsvindt in het Duitse Hannover, stelt Renault Trucks (Hall 17 Stand 21) zeven voertuigen tentoon.

De stand van Renault Trucks is voor een groot deel gewijd aan de elektrische mobiliteit, want de Franse constructeur stelt er de voertuigen van zijn Z.E.-gamma voor.

Als pionier van de elektrische mobiliteit kondigde Renault Trucks onlangs de lancering van zijn tweede generatie zuiver elektrische vrachtwagens aan. Die modellen voor stadsgebruik kunnen bezoekers van de IAA 2018 exclusief ontdekken op de stand van Renault Trucks want de constructeur presenteert er een Master Z.E. en een D Wide Z.E. met vuilniswagenopbouw.

Hoewel Renault Trucks er al in een vroeg stadium van overtuigd was dat elektrische mobiliteit de ideale manier is om problemen met de luchtkwaliteit en geluidsoverlast in steden aan te pakken, meent de Franse constructeur dat diesel nog jarenlang de dominante energiebron voor langeafstandstransport zal blijven. Daarom zet Renault Trucks zijn onderzoek voort om de energie-efficiëntie van dieselvrachtwagens te verbeteren en onthult het merk op de IAA-beurs meer details over zijn onderzoeksproject FALCON (Flexible&Aerodynamic truck for Low CONsumption).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.