Tropos Motors lanceert nieuwe opbouwconstructies voor koerierdiensten

Tropos_Motors_ABLE_new_vehicle_bodies_for_delivery

E-mobiliteit voor alle doeleinden. Tropos Motors Europe presenteert twee nieuwe opbouwconstructies. Naast een rol gordijn opbouw lanceert de producent van elektrische voertuigen ook een echte marktinnovatie: een opbouw met driedelige schuifdeuren. Beide opbouwconstructies zijn speciaal voor stedelijke logistiek en koerier- en expresdiensten ontwikkeld, maar kunnen veel breder worden ingezet. Denk hierbij aan intra-logistiek en gebouwmanagement.

Het sterk gegroeide verkeer in steden is een grote uitdaging voor koerierdiensten, of het nu gaat om de levering van pakketjes, levensmiddelen of andere artikelen. Naast vrachtwagens zorgt het inzetten van compacte e-voertuigen in de stedelijke logistiek voor een reductie van de emissies en geluidsoverlast. Bovendien leidt dit tot minder verkeershinder en parkeerproblemen en snellere leveringen.

De Tropos ABLE kunnen dankzij hun breedte van slechts 1,40 meter probleemloos in de tweede rij parkeren en op smalle wegen rijden. Ze hebben een korte wielstand en een draaicirkel van slechts 3,96 meter. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor het laden en lossen op decentrale overslagplaatsen, zogenaamde micro hubs. Ze kunnen tot 260 kilometer rijden, waardoor leverrouten flexibel kunnen worden ingepland. Met een transportvolume tot 5 m³ positioneert de elektrische Tropos ABLE zich tussen de zware cargobikes en de grote transportvoertuigen.

De nieuwe opbouwconstructies met een rol gordijn en schuifdeuren zijn samen met klanten ontwikkeld voor de last mile. Een echte marktinnovatie is de schuifdeur-oplossing. De deuren kunnen dankzij hun driedelige constructie van beide kanten worden geopend en op een derde van de oppervlakte in elkaar geschoven worden. Dit vereenvoudigt de toegang tot pakketten en transporteenheden enorm!

“Stedelijke logistiek wordt steeds uitgekiender. Wat de wens van klanten ook is, er zijn tegenwoordig steeds meer passende vervoersoplossingen. Met onze compacte elektrische voertuigen zoeken wij altijd de beste oplossingen voor onze klanten en passen wij onze producten aan de behoeften van de sector aan. Met de nieuwe opbouwconstructies voor de Tropos ABLE bieden we flexibele en efficiënte oplossingen voor de last mile en kunnen we de opbouwconstructies als een bouwkastsysteem uitrusten. We kunnen ook individuele wensen realiseren”, zegt Markus Schrick, directeur van Tropos Motors Europe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.