Tweede recordschip in vijf dagen in België

Tweede recordschip in vijf dagen in België

Het regent recordschepen en het is nog niet gedaan.

Het grootste containerschip ooit in België, de MSC Tessa, heeft het record na slechts vijf dagen alweer verloren aan de OOCL Spain, die woensdag aankwam in de haven van Zeebrugge. De OOCL Spain heeft een laadvermogen van 24.188 standaard twintigvoetcontainers, terwijl de MSC Tessa er ‘slechts’ 24.116 had. Om de veiligheid te garanderen, pleiten bedrijven in de haven al een tijdje voor het verdiepen van de Schelde.

De trend van steeds grotere containerschepen blijft voortduren in de haven van Antwerpen-Brugge. Op 26 mei wordt de MSC Loreto verwacht in Antwerpen, het grootste containerschip ter wereld met 24.346 standaard twintigvoetcontainers. Dit betekent dat er in minder dan een maand tijd drie records gebroken zullen worden.

Het havenbedrijf heeft aangegeven dat performante infrastructuur en extra containercapaciteit prioriteit blijven om op het topniveau van de wereldhavens te blijven spelen. De modernisering en verdieping van de Europa Terminal is daarom gestart, zodat de nieuwste generatie megaschepen op deze terminal kunnen blijven aanmeren.

Bron: TransportNieuws.be

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.