UPS bestelt 125 elektrische Tesla Semi Trucks

UPS bestelt 125 elektrische Tesla Semi Trucks

Logistieke speler UPS heeft een reservering gemaakt voor maar liefst 125 elektrische Tesla Semi vrachtwagens. Met de investering breidt de onderneming haar vloot op alternatieve brandstoffen flink uit.

Juan Perez, Chief Information and Engineering Officer: ‘Al meer dan een eeuw leidt UPS de industrie in het testen en implementeren van nieuwe technologieën voor meer efficiënte fleet operations’.

De Tesla Semi vrachtwagen claimt een bereik van 800km met één enkele laadbeurt, een ongelooflijke ervaring voor de chauffeur en een stevige veiligheid op de baan. De Semi kan automatisch remmen in noodsituaties, hij heeft een adaptieve cruise control, automated lane guidance en nog meer. Op lange termijn moet de Semi ook een interessante besparing op de kosten opleveren.

De bestelling van UPS helpt mee aan de doelstelling van de onderneming om zijn ecologische impact te verkleinen. UPS wil tegen 2025 zo’n 25% van zijn elektriciteitsverbruik halen uit hernieuwbare energiebronnen. Daarnaast wil de firma tegen 2020 zorgen dat 25% van de voertuigen die aangekocht worden, elektrisch zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.