Van Moer Logistics en Van Wellen Storage investeren samen in de toekomst

Van Moer Logistics, Van Wellen

Investering Van Wellen Storage

Van Wellen Storage heeft recent een belang verworven in het vastgoed van Van Moer Logistics, nadat dit vastgoed werd afgesplitst van de logistieke activiteiten. Met deze transactie bestendigen Van Moer en Van Wellen hun samenwerking in de Haven van Antwerpen en bouwen zij verder aan de toekomst.

Jo Van Moer, oprichter en CEO Van Moer Logistics: “Wij zijn verheugd dat we de transactie met de familie Van Wellen hebben kunnen afronden. We werken al jaren zeer goed samen en zijn ervan overtuigd dat de uitgebreide kennis en ervaring van onze partner zal leiden tot een verdere duurzame expansie van onze logistieke vastgoedactiviteiten.”

Louis Van Wellen & Laurens Van Wellen: “Ook wij zijn zeer tevreden dat we aan het einde van een bewogen jaar de deal met de familie Van Moer tot een goed einde hebben kunnen brengen. Een sale and rent back transactie weerspiegelt de perfecte symbiose. Wij als vastgoedspecialist breiden het patrimonium uit en brengen onze duurzame kennis van logistiek vastgoed in. De samenwerking tussen beide groepen resulteert in een sterk team dat klaar staat voor een ambitieuze toekomst, waarbij de nodige synergiën kunnen worden bereikt”.

Kapitaalverhoging Van Moer Logistics

Tegelijk heeft Jo Van Moer een substantiële kapitaalverhoging doorgevoerd in de logistieke activiteiten van zijn bedrijf, waarmee ook de forse groei van deze bedrijfsafdeling kan worden verdergezet.

Jo Van Moer: “In 2020 bestond ons bedrijf 30 jaar. Omwille van de coronacrisis hebben we deze verjaardag niet kunnen vieren, maar het is duidelijk dat we nog steeds branden van ambitie. De aanzienlijke verhoging van ons operationele kapitaal maakt het mogelijk om deze ambitieuze doelstellingen te realiseren. 2021 kondigt zich alvast veelbelovend aan: we zullen o.a. ons tankcontainerdepot in Zwijndrecht uitbreiden, onze repairafdeling en de cleaninglijnen vernieuwen, zonnepanelen plaatsen op 2 van onze magazijnen en verder investeren in de vergroening van ons wagenpark. Samen met onze 1.358 medewerkers kijken we reikhalzend en vol vertrouwen uit naar de komende jaren en willen we er opnieuw een stevige lap op geven.”

Beide transacties werden begeleid door Forsite en Quorum Law.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.