Vervoer eens een walvis

Vervoer eens een walvis

Twee beluga walvissen die vroeger in gevangenschap leefden, zijn veilig aangekomen in Ijsland vanuit China. Nu gaan Little Grey en Little White per vrachtwagen en ferry verder naar ’s werelds eerste open water toevluchtsoord voor beluga walvissen.

De Sea Life Trust heeft bevestigd dat de twee veilig zijn aangekomen in Keflavic Airport met Cargolux Airlines. De walvissen werden getransporteerd in speciaal gemaakte slingers op maat van hun lichaam die in custom containers geplaatst werden. Gedurende de 12 uur durende vlucht vanuit Shanghai Pu Dong Airport werden ze in de gaten gehouden door hun zorgteams om ze veilig en comfortabel te houden.

Bij hun aankomst gaan de belugas naar een quarantaine bad om er te rusten na hun reis. Daarna worden ze verplaatst naar hun open water baai.

Richard Forson, Cargolux President and Chief Executive Officer: “We zijn blij dat Little Grey en Little White een zorgeloze reis maakten in ons Cargolux vliegtuig. Het succes van deze actie is de reflectie van de toewijding van teams in al onze organisaties die onvermoeid werkten om dit klaar te krijgen. Deze epische verplaatsing vroeg om complexe logistieke inspanningen en we zijn trots er deel van te mogen uitmaken. We hopen dat Little Grey en Little White zich snel zullen aanpassen aan hun nieuwe thuis.

Wil je meer weten over de Sea Life Trust Beluga Whale Sanctuary, bezoek dan www.sealifetrust.org.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.