Volvo Trucks presenteert FH-serie op IAA in Hannover

Volvo Trucks presenteert FH-serie op IAA in Hannover

Op de IAA in Hannover worden in september tien trucks uit de nieuwe Volvo
FH-serie gepresenteerd, samen met een reeks nieuwe componenten zoals de
I-Torque-aandrijflijn en de eerste Euro 6-motor van Volvo Trucks. Bezoekers
kunnen van dichtbij bekijken waarom de nieuwe Volvo FH en de Volvo FH16
wereldwijd een nieuwe maatstaf voor trucks zullen gaan vormen.

De nieuwe Volvo FH-serie is volledig opnieuw ontworpen en omvat innovatieve wereldprimeurs voor het besparen van brandstof en verbeteringen in weggedrag, ergonomie en veiligheid. Aan alle belangrijke nieuwe voorzieningen wordt in afzonderlijke presentaties aandacht besteed: brandstofverbruik, werkplek, ontwerp, weggedrag, ruimte, accommodatie, veiligheid, bescherming, laden/lossen en beschikbaarheid. Aan de hand van de trucks, de componenten, spectaculaire video´s en interactieve voorzieningen kunnen bezoekers alle aspecten van de nieuwe trucks ervaren.

“Bij Volvo Trucks zijn we natuurlijk erg trots en enthousiast dat we nu onze nieuwe trucks voor de eerste keer aan het publiek kunnen laten zien. De nieuwe Volvo FH-serie vertegenwoordigt vele jaren van hard werken en innoveren,” aldus Claes Nilsson, President Volvo Trucks. “Het resultaat is eersteklas techniek en design, volledig gericht op een verhoogde productiviteit, een lager brandstofverbruik en het aantrekken van de allerbeste chauffeurs.”

Onder de gepresenteerde reeks producten bevindt zich de eerste Euro 6-motor van Volvo Trucks. In vergelijking met de huidige Euro 5-standaard wordt de uitstoot van stikstofoxide met bijna 80 procent verlaagd en de uitstoot van deeltjes gehalveerd.

www.volvotrucks.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.