Engels Logistics wordt verrassend ambassadeur van het jaar van maatwerksector

Engels Logistics wordt verrassend ambassadeur van het jaar van maatwerksector

Groep Maatwerk, de koepel van maatwerkbedrijven in Vlaanderen, benoemt Engels Logistics tot ‘ambassadeur van het jaar’. De keuze heeft een sterke symbolische waarde: “In de bedrijfswereld leeft de perceptie dat enkel grootschalige bedrijven en multinationals baat hebben bij een samenwerking met maatwerkbedrijven. Maar ook voor KMO’s liggen er veel kansen in de sociale economie”, zegt kersvers ambassadeur Pascal Swinnen. “Dat bewijst onze vruchtbare samenwerking met Bewel.”

Sinds 2012 duidt GroepMaatwerk jaarlijks een ‘ambassadeur van het jaar’ aan: een organisatie die de positieve gevolgen van een samenwerking met de sociale economie in de kijker zet.

Dit jaar valt de eer te beurt aan Engels Logistics. Deze leverancier van verpakkingsoplossingen werkt al meer dan 15 jaar samen met de sector van de maatwerkbedrijven. Op dit moment loopt er een intense samenwerking met Bewel, het grootste Limburgse maatwerkbedrijf. Afhankelijk van de nood zijn er 2 tot 20 Bewel-medewerkers aan de slag, zowel bij Engels zelf als in de Bewel-werkplaats.“De samenwerking met Bewel helpt ons om pieken in onze productie op te vangen. Dit laat ons toe om flexibel in te spelen op vragen van onze klanten”, legt Pascal uit.

“Maar 50 van de 600 klanten zijn grote bedrijven”

Bij KMO’s leeft nog vaak de gedachte dat een samenwerking met een maatwerkbedrijf enkel is weggelegd voor grote bedrijven. Een mythe die Pascal met klem ontkent: “Reguliere bedrijven moeten zaken durven loslaten en uitbesteden aan een maatwerkbedrijf zoals Bewel. Samenwerken met partner uit de sociale economie is mogelijk voor élk bedrijf dat op een gestructureerde manier werkt, groot of klein.

Tom Ketels (commercieel directeur bij Bewel), treedt Pascal volmondig bij: “Bewel heeft 600actieve klanten. Daar zitten inderdaad een 50-tal grote spelers tussen, maar de resterende 550 klanten zijn wel degelijk KMO’s en lokale overheden. Zolang de afspraken helder zijn en je op een gestructureerde manier samenwerkt, is er geen enkel probleem. Wij delen complexe opdrachten op in repetitieve deeltaken, zodat onze doelgroepmedewerkers het werk makkelijk kunnen uitvoeren. Dat kan net zo goed voor een KMO als voor een multinational. Engels Logistics is het uitgelezen voorbeeld.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.