WDP verankert positie in Luxemburg met logistiek nieuwbouwproject

WDP verankert positie in Luxemburg met logistiek nieuwbouwproject

WDP gaat van start met de realisatie van een nieuw distributiecentrum van circa 15.000 m² in de logistieke zone Eurohub Centre in Luxemburg, gelegen in de directe nabijheid van de cargo-luchthaven. Dit nieuwbouwmagazijn is heden voor de helft verhuurd aan DB Schenker. Het investeringsbudget voor de totale realisatie betreft circa 18 miljoen euro.

Na de eerdere succesvolle uitbouw van het logistieke platform gelegen, in de logistieke zone Eurohub Sud te Bettembourg/Dudelange – goed voor een totale oppervlakte van circa 100.000 m² aan nieuwbouwmagazijnen waarvan reeds drievierde voor lange termijn verhuurd is aan diverse klanten –, gaat WDP Luxembourg van start met de realisatie van een nieuwbouwmagazijn in een tweede logistieke zone in Luxemburg.

In de logistieke zone Eurohub Centre bij Contern, zal WDP Luxembourg immers een nieuw distributiecentrum ontwikkelen van circa 15.000 m². Dit nieuwbouwmagazijn is heden reeds voor de helft voorverhuurd aan logistiek dienstverlener DB Schenker voor een periode van tien jaar. DB Schenker is al klant van WDP in Nederland (Venlo) en breidt door deze verhuring zijn partnership met WDP, meer bepaald in Luxemburg, verder uit. DB Schenker start zijn activiteiten te Contern tegen het einde van 2021 (onder voorbehoud van afronding van de vergunningsprocedure).

DB Schenker is vanaf 1989 actief in Luxemburg en heeft sindsdien een solide groei getoond met een aanbod van betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige diensten. Gestart als centrale luchtvrachthub, heeft DB Schenker in Luxemburg zijn activiteiten succesvol uitgebreid op het gebied van zeevracht, landtransport en logistieke dienstverlening.

WDP Luxembourg voorziet voor de totale realisatie een investeringsbudget van ruim 18 miljoen euro. De commercialisatie van de overige beschikbare ruimte is in volle gang.

Eurohub Centre, multimodale logistieke draaischijf voor luchtvracht

De logistieke zone Eurohub Centre bij Contern is gelegen in de directe nabijheid van de cargo-luchthaven van Luxemburg en dus uitermate geschikt voor logistieke activiteiten die gekoppeld zijn aan luchtvervoer met directe nabijheid van de autosnelweg. Geografisch gesitueerd in het hart van Europa, vormt de cargoluchthaven van Luxemburg een van de belangrijkste vrachtluchthavens van Europa die in normale omstandigheden instaat voor talloze dagelijkse vluchten naar de zes continenten. Zijn directe toegang tot het autowegennet zorgt ervoor dat de zone een uitstekende uitvalsbasis is naar de voornaamste Europese bestemmingen. De combinatie van het autowegennet met een sterk uitgebouwde distributie, staat in voor een directe connectie – binnen de 24 uur – met de belangrijkste Europese consumentenmarkten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.