XPO Logistics koopt 5000 pickrobots aan

XPO Logistics cobots

XPO Logistics plant een aankoop van 5000 pickrobots. Het zal deze zogenoemde cobots (robots die samenwerken met mensen) inzetten in alle distributiecentra in Noord-Amerika en Europa. De robots worden aangekocht bij GreyOrange. Er is zelfs een exclusiviteitsovereenkomst afgesloten tussen GreyOrange en XPO Logistics over het gebruik van de cobot ‘Butler’ in Noord-Amerika en acht Europese landen.

Snelheid en nauwkeurigheid

Bradley Jacobs, CEO van XPO Logistics geeft aan dat de pickrobots de uitvoeringstijd flink kan verkorten en kosten kan besparen. Het picken, verpakken en sorteren zal veiliger kunnen verlopen en productiever. De cobots zullen vooral kansen bieden voor klanten in e-commerce, retail en omnichannel. Het is vooral bij hen dat snelheid en nauwkeurigheid essentieel zijn.

De aankoop omvat bovendien niet enkel de picking robots. In de overeenkomst zitten ook mobiele rekken en pickstations. De robots kunnen een rek tillen en verplaatsen met een gewicht tot 3500kg. De robot haalt de rek op van zijn locatie en brengt hem naar een medewerker die alles verwerkt. Waar een menselijke picker gemiddeld 65 picks per uur doet, kan de samenwerking met een cobot dit tot 200 en zelfs 300 picks per uur brengen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.