Volkswagen doet overnamebod op MAN

Volkswagen heeft een overnamebod gedaan op de vrachtwagenbouwer MAN. Volkswagen controleert vrachtwagenbouwer Scania al met 67% en probeert met het bod de samenwerking tussen MAN en Scania te verbreden. Op termijn wil Ferdinand Piech, de voorzitter van Volkswagen, komen tot een fusie tussen de twee en zo de grootte vrachtwagen constructeur ter wereld maken.

VW heeft nu al 67% van de stemrechten binnen Scania en verhoogde zijn belang in MAN onlangs tot 30,47%. Door het overschrijden van de 30% drempel, moest Volkswagen volgens de Duitse wetgeving een overnamebod uitbrengen op de rest van de aandelen. Dat bod was 95 euro per aandeel, wat zo’n 3 euro minder was dan de slotkoers van die dag. Dat lage bod duidt erop dat VW niet van plan is om MAN ineens over te nemen.

Hans Dieter, financieel directeur van VW geeft toe dat ze slechts een belang in MAN beogen van 35 tot 40% en dit door stelselmatig aandelen bij te kopen. Uiteindelijk is de doelstelling om de MAN en Scania zo te laten samenwerken dat er kostenvoordelen ontstaan door een grote samenwerking op vlak van aankoop, ontwikkeling en produktie. Volgens Volkswagen kan een grotere samenwerking voor 400 miljoen euro aan synergievoordelen opleveren. Scania reageert intussen positief op de verhoging van VW’s belang in MAN.

Bron: GVA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.