Wat u kunt doen om trackingkosten en omzetverlies bij recalls te beperken

Het woord ‘recall’ doet bij veel fabrikanten een alarmbel rinkelen. Het is vaak moeilijk te achterhalen welke producten en welke loten het precies betreft. En een terugroepactie kan grote financiële gevolgen hebben, in extreme gevallen zelfs een faillissement. Bij de bedrijven die Aberdeen* in een recente studie onderzocht, werd gemiddeld 1,2% van de producten teruggeroepen. In de ergste gevallen liep het percentage op tot maar liefst 4,7%.

Hoe meer aandacht u van bij het productieproces aan de traceerbaarheid besteedt, hoe kleiner de impact op het moment dat een recall aan de orde is. In deze checklist vindt u de meest voorkomende oorzaken bij problemen met de  traceerbaarheid van producten: op welke domeinen heeft uw bedrijf nog ruimte om de schade van recalls, zoals trackingkosten en omzetverlies, verder in te perken?

 

  1. Tracking is niet voorzien op item-niveau
  2. Het vergt veel tijd en inspanning om te achterhalen wat er precies verzonden is
  3. Componenten worden door leveranciers niet van uniforme identificatie voorzien

 

Lees meer over het optimaliseren van product-traceerbaarheid en hoe u daarmee de schade van recalls beperkt

Lees hoe Duvel Moortgat haar volledige productielijn traceerbaar maakte

Vindt u uw uitdagingen hierboven niet terug of wilt u meer weten? Contacteer ons.

Dankzij deze investering kunnen we items veel sneller controleren. Maar het belangrijkste resultaat van dit project is dat we de kwaliteit hebben kunnen vergroten door de foutmarge te verkleinen en de traceerbaarheid hebben kunnen uitbreiden tot het volledige productieproces.

Dirk Waterschoot, Logistics Manager, Duvel Moortgat

Casestudy lezen

Posted in ,

Zetes NV

Over Zetes Zetes(Euronext Brussels: ZTS) is een toonaangevende internationale groep gespecialiseerd in identificatie- en mobilieitesoplossingen in de supply chain. Door gebruik te maken van automatische indentificatie technologien op een intelligente wijze, verbinden wij goederen en fysieke bewegingen en digitale flows, onze klanten en hun kritieke data, maar ook consumenten en bedrijven, burgers en regeringen. Door gebruik te maken van de meest innovatieve technologieën helpen we onze klanten hun snelheid, kwaliteit en accuraatheid te verbeteren, zodat ze aan de top van hun sector kunnen staan. Wij zijn hierdoor pionier en leider in onze markt. De Zetes Groep is gevestigd in Brussel en heeft meer dan 1100 werknemers in 20 landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In 2015 bedroeg de omzet 258,2 miljoen euro. Meer informatie op: nl.zetes.be of www.zetes.com Over Zetes’ oplossingen voor de toeleveringsketen Zetes verandert de manier waarop moderne toeleveringsketens samenwerken. De procesoptimaliseringsoplossingen voor Packaging, Warehousing, Proof of Delivery, Direct Store Delivery en In-Store management, verbonden via ZETES Track & Trace repository, stellen grote organisaties in staat om een integrale productraceerbaarheid te garanderen, van de productie tot bij de verbruiker. Zetes biedt organisaties belangrijke steun bij de aanpak van de globale uitdagingen op het niveau van traceerbaarheid, zoals serialisering, diversificatie, veiligheid, naleving van de wetten en reglementen en het bestrijden van namaak. ZETES integreert de nieuwste cloudgebaseerde platformen met zijn geavanceerde technologieën voor ImageID, spraakherkenning, RFID, codering en mobiel computergebruik. Als betrouwbare partner garandeert ZETES een optimaal beheer van de levenscyclus van zijn oplossingen via ZetesTotalCare en ZetesTotalFinance.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.