Vernieuwde joint venture PSA Breakbulk NV

PSA Breakbulk

De Oostenrijkse Felbermayr Group en Haeger & Schmidt investeren samen met PSA Antwerp in PSA Breakbulk NV. Deze duurzame investering bevestigt de leidende positie van de onderneming in het breakbulksegment in de haven van Antwerpen en laat toe om haar positie in de markt van projectlading en heavy lifting te versterken.

Toonaangevende staalhubs

PSA Breakbulk NV en Coil Terminal NV zijn al decennia lang twee nauw verweven terminaloperatoren in de Antwerpse haven, en staan bekend als één van de toonaangevende staalhubs.

Nieuw aandeelhouderschap vanaf 14 juli 2021

Vanaf 14 juli 2021 treden Felbermayr (bekende en gerenommeerde internationale specialisten in transport van zware cargo) en Haeger & Schmidt toe tot PSA Antwerp in de vernieuwde joint venture PSA Breakbulk NV.

Duurzame groei

De betrokken partijen zullen investeren in het nodige materieel en de organisatie op de site aan het Churchilldok. Op die manier onderstrepen ze hun intentie voor een samenwerking op lange termijn. Dit bevestigt ook het geloof van PSA Breakbulk NV in de toekomst van het breakbulksegment in de haven van Antwerpen.

Naast breakbulk ook projectlading en heavy lifting

Deze samenwerking bevestigt de leidende positie van PSA Breakbulk NV in de behandeling van stukgoed en staal in de haven van Antwerpen. Daarnaast stelt deze vernieuwde aandeelhoudersstructuur de onderneming in staat om haar positie in de markt van projectlading en heavy lifting te versterken en zo een uitbreiding en optimalisatie van de volledige waardeketen te realiseren.

Horst Felbermayr, CEO van de Felbermayr Group: ” Deze fusie, hand in hand met een sterke en ervaren partner, is een zeer belangrijke stap in onze toekomstige ontwikkeling met het oog op de verdieping van onze waardeketen. Dit stelt ons in staat om geoptimaliseerde oplossingen voor onze klanten te creëren en verbindt onze goed gevestigde terminals in het achterland met Antwerpen. In het bijzonder opent dit engagement de toegang tot een internationale zeehaven en ondersteunt het de ontwikkeling van Felbermayr Engineered Solutions.”

Jan Van Mossevelde, Managing Director PSA Antwerp: “Wij zijn verheugd deze samenwerking aan te gaan met Felbermayr, de toonaangevende Europese specialist in zwaar transport. Op termijn zullen we voor de chemische en petrochemische sector een lay-downzone creëren voor heavy lift-onderdelen. We introduceren een Project Cargo Ecosystem concept, een nieuwe dienst op de markt waarvan we geloven dat het een nieuwe impuls zal geven aan het breakbulk segment.”

Dennis Verbeeck, General Manager PSA Breakbulk: “De realisatie van de fusie tussen Coil Terminal en PSA Breakbulk is een belangrijke mijlpaal in ons ontwikkelingsproces om een cargo solutioning partner te worden voor onze klanten. Het doel zal zijn om ons marktaandeel op het gebied van projectlading en industriële ontwikkelingsondersteuning verder te vergroten, terwijl we onze huidige volumegestuurde kernactiviteiten in de staalindustrie blijven omarmen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.