AB InBev en Ninatrans rijden eerste ecocombi in Wallonië

AB InBev en Ninatrans rijden eerste ecocombi in Wallonië

Brouwersgroep AB InBev zal samen met transporteur Ninatrans zorgen voor de eerste ecocombi in Wallonië. Deze zal het trajact verzorgen tussen de brouwerij van Jupille en het DC van Colruyt in Ollignies.

In de eerste fase wordt geschat dat er maar liefst 2.954 kilometer of 9 ritten uitgespaard kunnen worden. Twee ecocombi’s kunnen evenveel meenemen als drie gewone vrachtwagens. Als het project een jaar lang mag lopen, zal de besparing oplopen tot 38.400 km, en dat met één ecocombi.

AB Invev en Ninatrans zijn hiermee niet aan hun proefstuk toe. Toen Vlaanderen in 2015 een proefproject deed, waren ze ook al de eerste om daar een ecocombi op te baan te zetten.

Tijdens het proefproject dat anderhalf jaar duurde kon een ecocombi tussen de haven van Antwerpen en Heverlee maar liefst 418 vrachtwagenritten uitsparen.

De resultaten uit het buitenland tonen ook dat ecocombi’s interessant kunnen zijn. Toch wil Wallonië een duidelijk uitgewerkt proefproject om een systeem uit te werken dat rekening houdt met de specifieke situatie van Wallonië en zijn wegennet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.