AEC Europe, besteedt onderdelenlogistiek uit aan Yusen Logistics

Yusen Automotive Onderdelenlogistiek

AEC Europe is een partner van Fiat Chrysler Automobiles (FCA) en de officiële importeur van Dodge en RAM in Europa. Parallel aan de voortdurend stijgende verkoopcijfers van de Dodge en RAM auto’s in Europa, stijgt ook de vraag naar service- en reserveonderdelen. Daarom kondigt AEC Europe een aanzienlijke uitbreiding van hun afdeling onderdelen en accessoires aan.

AEC levert meer dan 500.000 verschillende OEM-onderdelen en accessoires aan hun Europese dealernetwerk, bestaande uit fast-moving onderdelen, reserveonderdelen, service- en onderhoudsonderdelen en een eigen accessoireslijn.Daarnaast levert AEC een exclusief voor Europese klanten ontwikkelde accessoireslijn die voor aflevering van het voertuig gemonteerd worden in het AEC Vehicle Processing Center in Antwerpen, België. De afdeling maakt gebruik van een wereldwijd netwerk van leveranciers en experts om technische oplossingen te bieden die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van hun dealers en de eindklanten.

Om de onderdelen-logistiek af te stemmen op de toenemende vraag besloot AEC de supply chain, consolidatie, logistieke operaties en Europese distributie uit te besteden aan Yusen Logistics. Yusen Logistics heeft een trackrecord in het ondersteunen van de activiteiten van verschillende grote automotive OEM’s. In dat kader is de opslagfaciliteit van AEC onlangs verhuisd van Kallo (BE) naar een 3000 m2 sectie in het automotive warehouse van Yusen Logistics in Melsele (BE), waarbij de nauwe connectie met de Antwerpse haven in stand bleef.

‘’Een van onze belangrijkste doelstellingen is om de voorraad op een zeer flexibele en efficiënte manier op peil te houden, zodat we het serviceniveau richting ons dealernetwerk kunnen verhogen en tegelijkertijd onze voorraad afgestemd kunnen houden op de specifieke eisen van de klant. De gekozen aanpak maakt nu zeer snelle levering mogelijk en helpt ons de kosten onder controle te houden.” zegt Daniele Rossa, Parts & Accessories Manager bij AEC.

Yusen Logistics Benelux is zeer verheugd om de onderdelen-logistiek voor AEC Europe op te starten. Voor AEC zal Yusen een Europees distributiecentrum opzetten om het Europese AEC-dealernetwerk snel en efficiënt van onderdelen en accessoires te voorzien. Tevens zal Yusen Logistics voor AEC de douaneformaliteiten, inbound-controle, opslag, ompakken en de Europese distributie van de onderdelen verzorgen. De online AEC onderdelen-en accessoires catalogus is toegankelijk voor de meer dan 130 geautoriseerde AEC-dealers in heel Europa. Yusen Logistics en AEC Europe kijken uit naar een succesvolle samenwerking in deze uitdagende logistieke operatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.