Baxter lanceert samen met Tri-Vizor een platform om ladingen te carpoolen

Global healthcare organisatie Baxter kondigde vandaag de lancering aan van een geïntegreerd platform voor de consolidatie van Europese flows, om kosten te besparen en en CO2 uitstoot te verminderen. Het platform werd ontwikkeld en zal beheerd worden door tri-Vizor, de eerste cross supply chain beheerder en leidende innovator in duurzaam transport. Het succes van het samenwerkingsplatform zal in sterke mate afhangen van de bereidheid van andere verladers om hun lading te ‘carpoolen’ samen met Baxter. De incentive om dit te doen is aanzienelijk: alle besparingen in transport kosten en CO² uitstoot zullen gedeeld worden tussen de partners. Baxter wil geleidelijk aan een groot stuk van zijn Europese transport netwerk openstellen voor dit type van innovatieve samenwerkingen.

Baxter heeft een lange geschiedenis als voortrekker in logistieke horizontale samenwerking. Met tri-Vizor als neutrale beheerder, hebben ze meerdere succesvolle transport consolidaties opgezet met bedrijven zoals Colruyt, Donaldson, Eternit en Ontex.

Voor Baxter heeft horizontale transport samenwerking zijn nut bewezen, zowel naar de besparing van kosten, effectiviteit en duurzaamheid. Daarom wil de organisatie zijn horizontale samenwerking nu verder uitbouwen. De rol van Tri-Vizor is daarin essentieel, omdat hun neutrale positie een betrouwbare omgeving biedt voor alle deelnemende bedrijven. Daarnaast kan een neutrale partner ook zorgen voor een eerlijke verdeling van de voordelen onder alle deelnemers.

Verladers die interesse hebben om hun Europese transportkosten en carbon voetafdruk te verminderen, worden aangemoedigd om contact op te nemen met Tri-Vizor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.