Coca-Cola levert elektrisch in Gent

Coca-Cola - Renault Trucks - Gent

Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) is van plan om zijn ‘last-mile’ leveringen aan lokale klanten in Gent voortaan uit te voeren met 12 elektrische trucks van Renault Trucks. Dit is onderdeel van de grootste introductie van elektrische vrachtwagens in België, waarmee de drankenproducent elk jaar maar liefst 75% CO2-uitstoot bespaart in vergelijking met dieseltrucks. “We hebben bewust gekozen om op de lange termijn te blijven investeren in het verminderen van onze CO2-uitstoot”, aldus An Vermeulen, VP & Country Director bij Coca-Cola Europacific Partners in België en Luxemburg.

De 12 Renault E-trucks in Gent, waarvan er momenteel al 3 in gebruik zijn, maken deel uit van de grootste elektrische vrachtwagenvloot in België, met in totaal 30 vrachtwagens die CCEP in ons land en in Luxemburg introduceert. Nog eens 9 andere elektrische vrachtwagens zijn momenteel actief in de regio Antwerpen. “De meeste van onze leveringen in Gent vinden plaats in de directe omgeving van supermarkten en bedrijven rondom onze locaties, met gemiddelde routes van 150 km per dag”, legt An Vermeulen uit. “Voor dit soort ritten kunnen we perfect overschakelen op elektrische voertuigen. Op deze manier streven we ernaar om onze bedrijfsactiviteiten op lokaal niveau op een duurzame manier te blijven organiseren op de lange termijn.”

De gekozen elektrische vrachtwagens van Renault Trucks kunnen dagelijks ongeveer 200 km afleggen, wat ruim voldoende is om ongeveer 40% van de huidige leveringsroutes van onze Gentse locatie elektrisch uit te voeren. Op de site is voor elke vrachtwagen een laadpaal beschikbaar, zodat ze ’s nachts volledig opgeladen kunnen worden. Deze laadpalen worden uitsluitend gevoed met 100% groene energie, waaronder eigen energieopwekking op onze locatie.

Om ervoor te zorgen dat de trucks en laadomstandigheden optimaal zijn voor het specifieke lokale gebruik, heeft Coca-Cola nauw samengewerkt met Renault Trucks. “We hebben de logistieke gegevens van Coca-Cola nauwkeurig geanalyseerd, realistische simulaties van de routes gemaakt en echte tests uitgevoerd waarbij we rekening hebben gehouden met het energieverbruik, het comfort en de veiligheid van de bestuurders”, legt Siegfried Van Brabandt, algemeen directeur van Renault Trucks Belux, uit. “De trucks zijn daarom uitgerust met een 360° camerasysteem om dode hoeken te vermijden, een luidspreker om voetgangers en fietsers te waarschuwen, en een gedeeltelijk glazen doorkijkdeur aan de passagierskant voor optimaal zicht.”

Posted in ,

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.