Crown breidt zijn heftruck met contragewicht portfolio uit

Crown_C-D_C-B_C-G Series

Crown, één van ‘s werelds grootste intern transportbedrijven heeft zijn heftruck met contragewicht portfolio uitgebreid. De nieuwe vierwieltrucks vormen een prachtige aanvulling op de gerenommeerde en multifunctionele heftrucks van Crown’s SC en FC Series. Ze zijn nu verkrijgbaar, zowel de elektrische heftrucks met hoogwaardige 80V-batterijen als de krachtige lpg- en dieselheftrucks. Met hefvermogens variërend van 2 tot 5,5 ton, zijn ze in staat een brede reeks van materiaalverwerkingstaken uit te voeren, zowel in binnen- als buitentoepassingen.

“Met de introductie van de heftrucks van de C-B, C-D en C-G Series, kan Crown nu het juiste model leveren voor welke toepassing dan ook in het heftruck met contragewicht segment. We bieden onze klanten hiermee een volledige reeks van oplossingen die soepele workflows mogelijk maken en die de kracht en prestatie leveren die voor veeleisende toepassingen vereist is,” legt Sven Vorreiter uit, Marketing Product Manager bij Crown. Hoewel alle basismodellen goed zijn uitgerust, zijn er tal van opties om de effectiviteit nóg meer te vergroten, zoals verschillende voorzetstukken en cabine-ontwerpen. Klanten kunnen de trucks tot in het kleinste detail configureren, volledig in overeenstemming met hun eigen specifieke vereisten.

Krachtig, precies, gebruikersvriendelijk – en veilig

Zoals het geval is met alle materiaalverwerkingsapparatuur van Crown, zijn ook de modellen van de C-B, C-D en C-G Series uitzonderlijk robuust en krachtig – het toonbeeld van betrouwbaarheid en productie verhogende efficiëntie. Elke motor levert een indrukwekkend en uitermate effectief koppel, zodat de heftrucks zelfs zware goederen en producten moeiteloos op en af hellingen kunnen transporteren.

De heftrucks van de C-B Serie zijn volledig elektrisch en worden aangedreven door krachtige 80V-batterijen. Ze leveren het hefvermogen en de stabiliteit die men normaalgesproken zou verwachten van een heftruck met verbrandingsmotor, voor krachtige prestaties zowel binnen als in de buitenlucht. Tegelijkertijd helpen ze koolstofemissies te verminderen. De dieselheftrucks van de C-D Serie en de lpg-heftrucks van de C-G Serie zijn hoofdzakelijk ontworpen voor buitentoepassingen en langere afstanden. Dankzij hun motoren met turbocompressoren zijn het betrouwbare en brandstofzuinige werkpaarden die voldoen aan de strikte specificaties van de Europese uitlaatemissienormen (EU-fase 5). Wat de dieselmodellen betreft, zorgt de automatische regeneratie van het roetfilter voor een zelfs nog hogere productiviteit omdat de truck tijdens dit proces kan blijven functioneren.

Alle heftruckmodellen van de C-B, C-D en C-G Series zijn even indrukwekkend als het aankomt op toepassingsgerichte ergonomie en een uitzonderlijk bestuurderscomfort. De kwalitatief hoogwaardige en volledig geveerde stoel laat zich gemakkelijk aanpassen aan de individuele behoeften van elke bestuurder. Intuïtieve en gemakkelijk bereikbare bedieningselementen voorzien in een zelfvertrouwen-verhogende rijervaring en helpen de werkveiligheid te verbeteren. De compacte mastconstructie en speciaal ontworpen beschermkap verbeteren niet alleen de stabiliteit en veiligheid, maar bieden bestuurders tevens een uitstekend zicht rondom en een ongehinderd zicht omhoog. Al deze ergonomische functies verminderen de inspanning en vermoeidheid van de bestuurder, met als resultaat een productief en veilig werkproces tijdens elke dienst, van begin tot eind.

Nog een ander opvallend kenmerk van Crown’s heftrucks met contragewicht is het gemakkelijke onderhoud. Er is geen speciaal gereedschap voor nodig om snelle controles en dagelijks onderhoud uit voeren omdat alle componenten gemakkelijk bereikbaar zijn, wat de kosten voor de eigenaar aanzienlijk vermindert.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.