CVC Capital Partners Fund VII neemt minderheidsaandeel in DKV Mobility Services Group

DKV

CVC Capital Partners Fund VII (“CVC“) heeft een overeenkomst getekend om 20 procent over te nemen van DKV MOBILITY SERVICES Group (“DKV”). De familievennoten en tot dusver enige eigenaars van DKV houden ook na het voltooien van deze transactie een 80 procent meerderheidsbelang in de onderneming. Over de aankoopprijs zijn partijen stilzwijgend overeengekomen. De transactie is nog onder voorbehoud van toestemming van de kant van de wettelijke autoriteit, verwacht in het eerste kwartaal van 2019.

DKV is een van Europa’s toonaangevende aanbieders van cashfree verzorging onderweg voor wegvervoer van goederen en personen, tolservice en andere mobiliteitsdiensten. De onderneming biedt aan circa 170.000 klanten uit meer dan 40 Europese landen toegang tot het grootste servicenetwerk in de transportsector met meer dan 72.000 acceptatiepunten. DKV heeft door heel Europa circa 1000 medewerkers in dienst en behaalde in 2017 een omzet van 7,2 miljard euro. Sinds de oprichting in 1934 heeft de onderneming zich ontplooid tot een toonaangevende, meervoudig onderscheiden mobility service provider met inmiddels meer dan 3,1 miljoen tankkaarten en on-board units in omloop.

Samen met de meerderheidsvennoten en de directie gaat CVC de onderneming DKV ondersteunen bij het verder versnellen van zijn succesvolle groeistrategie. Zwaartepunten in dit verband zijn de voortgaande digitalisatie van het bedrijfsmodel en de uitbreiding van het serviceaanbod van DKV. Met dit doel kan DKV vanaf nu terugvallen op de grote expertise en het internationaal netwerk van CVC als onderneming.

CVC is de afgelopen jaren veelvuldig partnerships aangegaan met familiebedrijven en oprichters van bedrijven en heeft zijn fondsen in deze ondernemingen geïnvesteerd. Deze werkwijze komt onder meer tot uiting in de huidige portefeuille van het fonds in Duitsland. De oprichters(families) nemen ook deel in Douglas en Tipico. Bovendien is CVC recentelijk een strategisch partnership aangegaan met de familie Messer met als doel de vorming van een wereldwijd toonaangevende gespecialiseerde onderneming op gebied van industriële gassen.

UniCredit en Commerzbank treden op als financieel consultants voor de familievennoten; Taylor Wessing biedt juridisch advies. CVC heeft mandaat gegeven aan de Royal Bank of Canada als financieel consultant en aan GÖRG als juridisch adviseur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.