Nieuwe joint venture “DP World Liège Container Terminals SA” gelanceerd

DP World Liège Container Terminals SA

Tercofin en DP World Inland gaan in Luik de krachten bundelen binnen een nieuwe joint venture om hun klanten een nog betere inland containerservice aan te bieden. De bedrijven hebben hiertoe een overeenkomst tot aankoop van aandelen ondertekend.

De joint venture omvat zowel de Liège Container Terminal (LCT) van Tercofin als de terminal van DP World op TRILOGIPORT in Luik. De terminals worden voortaan uitgebaat onder dezelfde operationele en commerciële managementstructuur. Door de capaciteiten van beide terminals te bundelen wordt een stevige basis gelegd voor verdere groei in de toekomst.

Verladers en klanten in de regio Luik/Oost-België kunnen voortaan profiteren van een concurrentieel, ongeëvenaard serviceportfolio uit één hand. Ze krijgen toegang tot beide containerterminals, gevestigd ten noorden (momenteel TRILOGIPORT) en ten zuiden (momenteel LCT) van het stadscentrum en het industriegebied. Ze hebben de keuze uit meerdere transportroutes waardoor ze het vervoer kunnen afstemmen op hun specifieke behoeften. Bovendien kunnen ze besparen op de kosten voor het last mile vervoer per vrachtwagen. De nieuwe joint venture kan containervolumes beter bundelen en levert daarmee ook een bijdrage aan het reduceren van de congestie in de zeehavens.

Dr Martin Neese, Managing Director bij DP World Inland: “LCT en DP World Luik hebben hun containeractiviteiten in Luik de afgelopen jaren fors uitgebouwd. Door samen te werken binnen een joint venture kunnen we ons succesverhaal op de lange termijn verder zetten en inspelen op toekomstige uitdagingen.”

Johan Gemels, Managing Director van Tercofin SA: “De beide locaties vullen elkaar goed aan, wat in het belang is van onze klanten. Met de joint venture kunnen we de groei en efficiency van beide terminals versterken, processen optimaliseren en containervolumes met bestemming haven van Antwerpen of andere zeehavens bundelen.”

De andere terminal van DP World Inland in België – Antwerp East, een joint venture met het Havenbedrijf Antwerpen – en de overige intermodale activiteiten van Tercofin – Rail Terminal Liège (LLI) en TFC (binnenvaartbedrijf) – maken geen deel uit van de nieuwe joint venture. Vanzelfsprekend zullen al deze partijen wel nauw blijven samenwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.