Trimble introduceert nieuwe reporting module voor efficiënter gebruik van boordcomputerdata

Trimble

Trimble heeft vandaag een nieuwe reporting module aangekondigd waarmee transport- en logistieke bedrijven hun productiviteit en efficiëntie kunnen verbeteren met behulp van boordcomputerdata. De nieuwe reporting module stelt fleetmanagers in staat om eenvoudig en duidelijker informatie te bekijken en te analyseren voor het optimaliseren van processen. Standaardrapporten over relevante kerncijfers en gegevens zijn beschikbaar voor de gebruiker in de back-officeapplicatie FleetCockpit. Daarnaast vormt een nieuwe filterfunctie de kern van de nieuwe reporting module, die de resultaten duidelijker weergeeft in de vorm van lijsten en grafische weergaven.

“De druk van de concurrentie in de transport- en logistieke sector is enorm. Tegen deze achtergrond kan het gebruik van boordcomputerdata een doorslaggevend concurrentievoordeel zijn “, zegt Jessie Pauwels, Country Manager van Trimble Transport & Logistics België.

De reporting module biedt een aantal standaardrapporten voor gemeenschappelijke vervoersprestatie-indicatoren (KPI’s).Met behulp van vooraf gedefinieerde of zelf-configureerbare filters en drill-down-functies kunnen wagenparkbeheerders inzoomen op de gegevens die belangrijk voor hen zijn, bijvoorbeeld alarmen voor lange wachttijden tijdens het laden. Met de reporting module kunnen gebruikers op een eenvoudige en duidelijke manier zien welke voertuigen stil staan voor laden en voor hoe lang. De gegevens worden op een gebruiksvriendelijke manier gepresenteerd: zowel grafisch als in tabellen, die gemakkelijk kunnen worden aangepast en opgeslagen als favoriet. Het meldingssysteem kan ook rapporten verzenden op een wekelijkse of maandelijkse basis.

Trimble biedt een verscheidenheid aan telematica-oplossingen voor het registreren van gegevens, zoals de CarCube DIN-sized boordcomputer. Deze bestaat uit een in de vrachtwagen ingebouwde unit en een touchscreen in de cabine als interface voor de bestuurder. De Truck4U boordcomputer kan eenvoudig worden aangesloten op mobiele oplossingen zoals de Trimble FleetXPS-tablet. Beide apparaten verzenden gegevens over het voertuig en over het rijgedrag naar meerdere back-office applicaties, waaronder FleetCockpit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.