UPTR naar Raad van State over sluiting parkings

UPTR naar Raad van State over sluiting parkings

Begin november 2018 liet UPTR weten dat de sociale partners van het Paritair Comité ‘transport en logistiek’, op haar initiatief, een schrijven hadden gericht aan zowel Minister van Werk Kris Peeters als aan Minister van Mobiliteit François Bellot, beiden verantwoordelijk voor het doen naleven van de rusttijden van beroepschauffeurs. In dit schrijven hebben de sociale partners van het Paritair Comité voor het vervoer en de logistiek hun bijzondere ongerustheid uiten omtrent de recente beslissingen die genomen werden door enkele burgemeesters met betrekking tot de sluiting van een heel aantal snelwegparkings.

Deze beslissingen hebben immers tot gevolg dat de chauffeurs in de onmogelijkheid zijn om de verplichte rij- en rusttijden na te leven… Intussen heeft UPTR ook verdere stappen ondernomen om de parkingproblematiek aan te pakken. In samenwerking met Meester Frederik van den Bogaerde, stapt UPTR naar de Raad van State om de beslissingen van de burgemeesters met betrekking tot de sluiting van een heel aantal snelwegparkings te schorsen en vernietigen.

Volgens UPTR zijn de beslissingen van de burgemeesters strijdig met de geldende rechtsregels daar zij chauffeurs beletten, op een veilige manier, zich te houden aan de rij- en rusttijden. Daarnaast worden aan deze werknemers bijzonder elementaire basisrechten inzake het beschikken over sanitaire voorzieningen ontnomen. UPTR hoopt dat de rechterlijke macht oor zal hebben naar de argumenten inzake het welzijn op het werk van de beroepschauffeurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.