Daan Schalck, CEO van North Sea Port uitgeroepen tot Personality of the Year door International Bulk Journal

Daan Schalck, CEO North Sea Port, Personality of the Year
Daan Schalck, CEO van North Sea Port, is door de ‘International Bulk Journal’ uitgeroepen tot ‘Personality of the Year’. Hij kreeg die award uitgereikt tijdens het IBJ Gala Diner in Londen voor zijn rol in de uitbouw van North Sea Port als toonaangevende drogebulkhaven.

De International Bulk Journal – kort IBJ – is een magazine dat het reilen en zeilen in het maritiem vervoer en de behandeling van droge bulk volgt. Het magazine reikt elk jaar op zijn Gala Diner in tal van categorieën prijzen uit. De meeste awards zijn bestemd voor havens en bedrijven, en soms ook voor een persoon. Wie een prijs krijgt, wordt bepaald door een onafhankelijke jury.

Personality of the Year

Eén van die prijzen is die voor ‘Personality of the Year’. Die onderscheiding ging naar Daan Schalck, CEO van North Sea Port. Hij kreeg zijn award op het groots opgezet event dat ditmaal in Londen plaatsvond. Daar was ook een uitgebreide delegatie uit de haven- en bedrijfswereld – actief in droge bulk – in North Sea Port aanwezig. Daan Schalck trad in 2009 aan als CEO van de haven van Gent. Sinds de fusie van de Gentse haven en Zeeland Seaports (Vlissingen en Terneuzen) in 2018 is hij CEO van North Sea Port.

Eersterangs drogebulkhaven

IBJ liet niet toevallig zijn oog vallen op de CEO van North Sea Port, dat ook een nominatie behaalde voor de Best Dry Bulk Port Award. De haven is een van de belangrijkste drogebulkhavens in Europa. Droge bulk mag dan wel een klassieke sector zijn, de laatste jaren noteerde North Sea Port hier wel heel wat groei. Vorig jaar bestond opnieuw 54% van de behandelde goederenoverslag via zeevaart uit droge bulk (40 miljoen ton op een totaal van bijna 74 miljoen ton). Van ertsen, steenkool, granen en zaden, meststoffen en mineralen tot schroot, hoogovenslakken, houtpellets, cement, zand en grint, en zelfs zout. Voor de toekomst wordt alvast uitgekeken naar extra goederensoorten uit de circulaire economie. Tal van producenten en terminaloperatoren richten zich op die goederenstromen en werken samen aan de verankering, versterking en verduurzaming van hun bedrijvigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.