de elektrische pallettruck WP 3010 van Crown wint iF Design Award 2018

de elektrische pallettruck WP 3010 van Crown wint iF Design Award 2018

Crown, een van de grootste intralogistieke ondernemingen ter wereld, heeft opnieuw de prestigieuze iF Design Award van iF International Forum Design gewonnen. Een internationale jury van 63 onafhankelijke experts heeft Crown de felbegeerde prijs toegekend in de categorie ‘Automobiles/Vehicles’ voor het uitstekende productdesign van de compacte pallettruck WP 3010. Dit is Crown’s 30e iF Design Award. Sinds 1962 heeft Crown al ruim 100 awards van internationaal gerenommeerde designinstituten en -verenigingen in ontvangst mogen nemen.

Directeur Industrieel Design, Jim Kramer, vertelt: “De compacte pallettruck WP 3010 is een slimme oplossing voor allerlei taken in met name de levensmiddelen-, drankenindustrie en logistieke sector. Bij deze wendbare krachtpatser draait alles om het verhogen van de doorlooptijden en het verhogen van de productiviteit, terwijl de kosten worden gereduceerd. Het feit dat ons werk door bekende designers wordt bewonderd, stimuleert ons opnieuw om door te gaan met onze succesvolle ontwerpaanpak.”

De WP 3010, die in 2017 op de markt kwam, is een uitzonderlijk compacte en manoeuvreerbare verrijking van Crown’s WP 3000-serie modellen. De WP 3010 is met een gewicht van 279 kg (exclusief batterij) niet alleen licht, maar ook robuust en extreem krachtig. Ondanks het geringe gewicht van de pallettruck, heeft deze een hefvermogen van maar liefst 1,6 ton en kan hij zich ook nog door de meest krappe ruimtes laten manoeuvreren. Dankzij de duurzame stalen afdekpanelen vangt hij eventuele botsingen probleemloos op. De pallettruck is zo ontworpen dat hij keurig in een vrachtwagen past zonder de inbeslagname van waardevolle ruimte. Bovendien is het ook mogelijk om hem in een onderbouwkist onder te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.