Dematic werkt automatisch ontladen van hangtassen uit

Dematic werkt automatisch ontladen van hangtassen uit

Intralogistiekspecialist Dematic heeft een innovatief en uniek open- en sluitmechanisme ontwikkeld waarmee hangtassen op elke plaats in het systeem kunnen worden geopend. In vergelijking met een manuele oplossing kunnen met dit systeem zesmaal meer hangtassen per uur ontladen worden. Dankzij de nieuwe optimalisatie van het Pouch Subsysteem, voldoet het automatiseringssysteem nu nog beter aan de hoge eisen voor order- en retourverwerking in e-commercebedrijven. Het geautomatiseerde ophangsysteem op aandrijfrollen wordt er gebruikt voor het opslaan, sorteren en bufferen van zowel hangende en liggende goederen, als van platte, verpakte artikelen en dozen. Het laden van de hangtassen verloopt automatisch via transportbanden.

“Met het automatisch ontladen van de hangtassen, vullen we een leegte in bestaande automatiseringssystemen, waardoor de kosten van uitvoering en retourverwerking aanzienlijk worden verminderd”, zegt Klaus Hiesgen, Vice President van het Overhead Systems Centre of Excellence bij Dematic. Het bedrijf heeft niet alleen de hangtassen in het subsysteem geoptimaliseerd, maar ook een eigen innovatief open- en sluitmechanisme ontwikkeld: “Ons gepatenteerde systeem biedt een combinatie van clip-on- en bajonetsluitingen en is uniek in deze vorm. De hangtassen kunnen op elk moment geopend en volledig automatisch leeggemaakt worden”, legt Hiesgen uit. Vervolgens worden de goederen voorzichtig getransporteerd zoals vereist in een goot, aan een riem of onmiddellijk in een container. Het automatische proces verhoogt de snelheid van het uitladen in het pickingproces van ongeveer 200 naar 1.200 stuks per uur, in vergelijking met een handmatige oplossing.

Het nieuwe open- en sluitmechanisme kan eenvoudig in het bestaande subsysteem voor hangtassen worden geïntegreerd. Bovendien kunnen gesloten hangtassen in het systeem worden gecombineerd met de nieuwe hangtassen. “In vergelijking met de gesloten standaard hangtas zijn slechts drie extra componenten nodig, zodat je het systeem binnen een zeer korte tijd kan afschrijven,” zegt Hiesgen. Naast de technische component zijn ook de flexibiliteit en de procesbetrouwbaarheid van het systeem indrukwekkend. Een zijwaartse val wordt gecorrigeerd door een flexibel zijpaneel. Aanvullend wordt het sluiten van de hangtas ook continu gecontroleerd door middel van een visuele scanning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.