dnata komt naar Brussels Airport

dnata komt naar Brussels Airport

dnata, een grote luchtdienstleverancier komt naar België. Het zal werken vanuit een gloednieuw cargocentrum op Brussels Airport. Het centrum in de Belgische hoofdstad is goed voor een investering van 8 miljoen euro en creëert tot 100 lokale banen. Met de nieuwe vestiging, die een oppervlakte van 14.000 m² beslaat, vergroot dnata zijn vrachtcapaciteit in de Benelux-landen aanzienlijk. Zo krijgen klanten van luchtvaartmaatschappijen de mogelijkheid om hun activiteiten in de regio uit te breiden.

De ultramoderne vestiging omvat 4.500 m² opslagruimte en kan jaarlijks 125.000 ton goederen verwerken. Ze is uitgerust met de nieuwste technologieën en voldoet aan de hoogste industriële normen voor een efficiënte en veilige behandeling van alle soorten goederen: van bederfelijke waren, farmaceutische producten, gevaarlijke goederen en levende dieren tot vliegtuigmotoren en voertuigen.

dnata leverde al vrachtafhandelingsdiensten aan 25 vracht- en acht passagiersluchtvaartmaatschappijen op Amsterdam Airport Schiphol. De teams in Amsterdam en Brussel zullen nu nauw samenwerken om synergie te benutten op beide luchthavens.

Erik de Goeij, Chief Executive Officer, dnata Nederland en België: “We zijn ontzettend blij dat we onze activiteiten kunnen uitbreiden naar nog een belangrijke cargohub. Dankzij onze toonaangevende vestiging op Brussels Airport verhoogt onze capaciteit voor cargoafhandeling in de regio aanzienlijk. We verwachten dat dat ook de lokale goederensector een boost zal geven. Er is veel vraag naar onze kwaliteitsdiensten en we vertrouwen erop dat deze strategische groei mooie voordelen zal brengen voor onze stakeholders.”

“We zijn meer dan vereerd om dnata te mogen verwelkomen in Brussels Airport als onze derde cargo handelaar,” zei Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company. “dnata heeft zich al gepositioneerd als een grote speler op het gebied van cargo op onze luchthaven met een speciale infrastructuur voor farmaceutische producten en een actieve deelname aan onze cargo-community Air Cargo Belgium, die de strategie van Brussels Airport om gespecialiseerde infrastructuur aan te bieden voor vitale sectoren in ons land, en te werken aan wederzijdse doelen door middel van samenwerking deelt. En dus, kijk ik met positieve verwachtingen uit naar deze nieuwe samenwerking.”

dnata’s eerste klant in Brussel is Singapore Airlines, dat acht keer per week tussen Brussel en Singapore vliegt met een 747-400 F-toestel. Jaarlijks wordt er op die route 45.000 ton goederen vervoerd. dnata biedt nu grondafhandeling en vrachtdiensten op 88 luchthavens, inclusief Brussels
Airport, in 14 landen. Elke dag verwerkt dnata meer dan 1.900 vluchten en verplaatsen ze ruim 9.000 ton vracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.