DSV bouwt meest duurzame farma-magazijn van de Benelux in Gent

DSV

DSV start de bouw van een nieuw magazijn van 110.000 m² aan het Gentse Kluizendok. De highlights: 350 extra banen, een duurzaam magazijn, zowat de meest aantrekkelijke werkplek in de Gentse logistieke sector, perfecte temperatuurbeheersing en geautomatiseerde oplossingen.

DSV bouwt vandaag de dag het meest duurzame farma-magazijn van de Benelux, uiteraard zonder gastoevoer en voorzien van zonnepanelen. De focus ligt volledig op opslag en distributie voor een van de meest vitale sectoren van onze economie: de gezondheidszorg. Producten die door het magazijn gaan, zijn onder meer materialen voor klinische proeven, medicijnen voor mensen, medische hulpmiddelen, natuurlijke gezondheidsproducten, diergeneesmiddelen en farmaceutische grondstoffen.

In totaal zal er 110.000 vierkante meter opslagruimte worden gebouwd op een terrein van 18 hectare aan het Kluizendok, op de linkeroever van het Gentse deel van North Sea Port. Van daaruit kunnen de goederen via de weg, het schip, de binnenvaart of het spoor van en naar het Europese achterland worden vervoerd. North Sea Port bevindt zich als multimodale haven op het kruispunt van al deze vormen van transport.

Perfecte temperatuurregeling

Als onderdeel van haar logistieke diensten zal DSV in het nieuwe magazijn in elke stap van het proces verschillende temperatuurbeheersingsregimes voor farmaceutische producten kunnen aanbieden. Het gebouw zal 6.000 vierkante meter aan temperatuurgecontroleerde opslagruimtes bevatten met omgevingstemperaturen van 2-8°C, -20°C en -40°C. Het nieuwe magazijn zal worden gecertificeerd (Pharma QMS en GDP) zodat DSV daar gevoelige producten kan opslaan en distribueren in overeenstemming met de geldende wereldwijde normen en regelgeving. Er komt een apart gedeelte voor de opslag en distributie van gevaarlijke stoffen. Het magazijn zal worden uitgerust met maar liefst 110 docks waar vrachtwagens kunnen laden en lossen.

Geavanceerde automatisering

DSV-klanten kunnen de voorraad eenvoudig monitoren en leveringen in realtime beheren. Een reeks geautomatiseerde oplossingen in de faciliteit zullen meer flexibiliteit bieden in de gezondheidszorglogistiek, inclusief het gebruik van geleide voertuigen. Ook zal het worden uitgerust met een automatisch opslag- en orderverzamelsysteem (‘AutoStore’), waardoor sneller en efficiënter kan worden gewerkt. Het systeem neemt niet alleen minder ruimte in beslag, maar is ook energiezuiniger. Logistieke activiteiten met toegevoegde waarde, zoals het maken van displays, krimpen, verpakken en labelen, zullen ook in het magazijn worden uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.