Gebruiksvriendelijke VIL-tool helpt bedrijven technologiekeuze te maken

Gebruiksvriendelijke VIL-tool helpt bedrijven technologiekeuze te maken

De Future Proof Warehousingtool van VIL helpt bedrijven keuzes te maken om hun magazijnen te transformeren met behulp van een praktisch inzetbare selectie/keuzetool. De tool selecteert zelf drie technologieën op basis van de door bedrijven ingegeven parameters.

Logistiek 4.0 of ‘smart logistics’ zorgt ervoor dat magazijnen steeds meer flexibel en responsief moeten worden ingericht. Ook disruptieve technologieën als autonome mobiele robots, augmented reality, IoT en cloud computing zijn aan een opmars bezig. De juiste technologieën en systemen kiezen is cruciaal, maar niet altijd eenvoudig.

Beslissingsproces vergemakkelijken

Meer investeren in automatisering en digitalisering in magazijnen is noodzakelijk, maar voor veel bedrijven is het moeilijk in te schatten welke technologie hen daadwerkelijk het best vooruit helpt. Om bedrijven te ondersteunen bij dit beslissingsproces, ontwikkelde VIL de Future Proof Warehousingtool. Het is een slimme en gebruiksvriendelijke tool waarmee elk bedrijf inzicht krijgt in bestaande en ‘cutting edge’ technologieën die geschikt zijn voor het bedrijf en de bestaande situatie.

Snel en eenvoudig

De Future Proof Warehousingtool is bijzonder eenvoudig in gebruik. De gebruiker dient enkel een aantal parameters in te vullen en krijgt dan een volledig neutrale en objectieve selectie van één tot drie technologieën die aan zijn noden tegemoet kunnen komen.

VILprojectleider Luc Pleysier vult aan: “De gebruiker kan in de tool ook heel eenvoudig de selectie van hetzelfde technologiedomein of eenander technologiedomein herhalen voor verschillende situaties en noden binnen zijn magazijn, zonder telkens alle parameters opnieuw te moeten invullen.”

Enthousiaste reacties

De bedrijven die deelnamen aan het Future Proof Warehousingproject hebben de tool binnen hun eigen omgeving kunnen testen en waren bijzonder enthousiast. David Vanhuysse, EDC Manager Warehousing / Transportation bij Terumo Europe zegt : “We zijn op zoek naar een manier om de picking efficiëntie in ons EDC te verhogen en de ergonomie te verbeteren. We hebben een aantal parameters ingevuld in de Future Proof Warehousingtool en kregen meteen twee mogelijke, relevante technologieën voorgesteld. Wat echt heel handig is aan deze tool, is dat je via de technologiefiche in de tool heel eenvoudig de verschillende technologieën kan vergelijken, zodat we makkelijkereen doordachte keuze kunnen maken die perfect aansluit bij wat we nodig hebben.”

Meteen aan de slag

Bedrijven die de Future Proof Warehousing-tool willen gebruiken om hun magazijnen op de toekomst voor te bereiden, kunnen hier vanaf 1 juli mee aan de slag. Ondersteuning wordt geboden tijdens een workshop. Zo kan elke logistieke dienstverlener, producent en retailer zich perfect voorbereiden op de omslag zonder zelf op zoek te moeten gaan en/of bedolven te worden onder een vloedgolf van commerciële toeleveranciers van verschillende technologieën en oplossingen. Via deze link kunnen bedrijven meer lezen over het gebruik van de tool en kunnen ze meteen ook een inspiratiesessie boeken om ermee aan de slag te gaan.

Projectdeelnemers:

Atlas Copco, Barry Callebaut, Danone, Proximus, Reynaers Aluminium, Ridix, Terumo, Unilin, Globis en WFS.
Dit project wordt mee ondersteund door VLAIO, het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.