GLS start nieuwe vrachtdepot in Tongeren op

GLS start nieuwe vrachtdepot in Tongeren op

Pakjes specialist GLS startte vorige week een nieuwe vrachtterminal in Tongeren op. Het gebouw is bedoeld om zeer efficiënt én milieuvriendelijk te zijn. Bovendien is het het eerste vrachtgebouw van GLS in België dat de mogelijkheid heeft om uit te breiden. Er werd 7 miljoen euro geïnvesteerd.

De vrachthal is ongeveer 5.700m² groot en heeft 75 laadpoorten. Een derde hiervan is voorzien van moderne laadbruggen, bedoeld voor vrachtwagens die niet over een hefplatform beschikken. Met een volumescanner en twee ingebouwde weegschalen worden automatisch de afmetingen en gewicht van de behandelde paletten bepaald.

Veilig, groen en comfortabel

“Met het oog op een efficiënte behandeling van vracht, hebben we niet alleen op moderne uitrusting gefocust, maar tevens op veiligheid en een duurzame werking”, aldus Luc De Schrijver, Managing Director GLS Belux. Zo zijn al onze vorkheftrucks van droge batterijen voorzien. Alle poorten zijn met het oog op een optimale veiligheid in stalen profielen ingebed. Het gebouw is tevens uitgerust met ‘SlowStop®’ vangrails, een flexibele energie-absorberende polycarbonaten vangrail die intact blijft na een aanrijding. Speciale uitzetvoegen in de betonvloer van het magazijn, zorgen voor een geruisloos trillings- en schokvrij glijden van de wielen van de heftrucks.

De verlichting gebeurd door LED-lampen. Een regenwaterrecuperatiepomp zorgt voor  een optimale benutting van het regenwater. Meer dan 900 zonnepanelen op het dak voorzien het depot van duurzame stroom. De meer optimale liggen zorgt dan weer dat GLS vaker rechtstreekse transporten kan uitvoeren, wat efficiënter is en voor een lagere CO2– uitstoot zorgt.  Bovendien zullen de transittijden voor een aantal routes korter zijn.

Uitbreidbare capaciteit

“We starten met een dagcapaciteit van 2.500 paletten”, aldus Luc De Schrijver. “Sinds de eerste dag gaan we op de baan voor meer dan 750 bedrijven uit tal van sectoren, zoals de automobielsector, doe-het-zelfketens of toeleveranciers.” Bij een toename van de vrachthoeveelheden kunnen we het gebouw en de verwerkingscapaciteit probleemloos uitbreiden.

Op het terrein verrijst ook een GLS-pakketdepot dat naar alle waarschijnlijkheid komende zomer in gebruik zal worden genomen.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.