Haven Antwerpen en Zeebrugge staan open voor samenwerking

Haven Antwerpen en Zeebrugge staan open voor samenwerking
De haven van Antwerpen en die van Zeebrugge staan open om in gesprek te gaan over mogelijke samenwerking, zo meldt krant De Standaard. Bij de presentatie van de resultaten over de haven van Zeebrugge, meldde Brugse burgemeester Renaat Landuyt dat het management van beide havens praten over samenwerking.
Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Zo werd er in het verleden al afgesproken rond containertraffieken, maar deze samenwerking zou verder gaan. Het woord fusie nam Landuyt niet in de mond, maar hij liet duidelijk uitschijnen dat alles bespreekbaar is. In 2019 zou er meer duidelijkheid moeten zijn hoever de samenwerking kan gaan. De politieke wil in Antwerpen en Brugge is alvast groot.
De fusie tussen de havens van Gent, Terneuzen en Vlissingen heeft de gesprekken alvast meer vaart gegeven. Topman Jacques Vandermeiren van de haven van Antwerpen geeft wel aan dat Zeebrugge niet de oplossing is voor de vraag naar extra containercapaciteit in Antwerpen. Daar is de nood veel te groot voor. De topman van de haven van Zeebrugge, Joachim Coens, ziet wel veel toekomst in een diepgaande digitale samenwerking. Verder zal er vooral gekeken moeten worden bij welke havenactiviteiten beide partijen elkaar kunnen versterken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.