Haven Gent geraakt door nieuwe sancties tegen Rusland

steenkool

Door de nieuwe sancties zal er geen steenkool uit Rusland meer ingevoerd worden in de Europese Unie. De haven van Gent ontvangt elk jaar zo’n 2 miljoen ton steenkool uit Rusland. Het grootste deel hiervan is bestemd voor de staalfabriek van ArcelorMittal in Gent, welke nu naar alternatieven moet zoeken. Ook De havens van Antwerpen en Zeebrugge ontvangen steenkool uit Rusland, maar dat is veel beperkter, dus de impact van de sancties zullen hier minder gevoeld worden.

De haven van Gent zal naar verwachting alternatieven zoeken voor de aanvoer van steenkool. Er zijn niet zoveel bedrijven meer die steenkool verbruiken. Diegenen die dat wel doen, hebben een goede voorraad voorzien en zijn zelf meestal al met alternatieve leveranciers bezig om de impact op te vangen.Ook particulieren gebruiken nog steeds steenkool voor de verwarming. De verwachting is dat de prijs van steenkool nog zal stijgen door de sancties.

Posted in ,

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.