Impact staking op haven Antwerpen

Impact staking op haven Antwerpen

Update: Vannacht werd er hard gewerkt en de achterstand is zo goed als opgehaald. Op dit moment verloopt alles quasi normaal.

 

De impact van de aangekondigde nationale stakingsdag vandaag op de haven van Antwerpen is groot. Door de remming van de opvaarten van zeeschepen vanaf 12:00 gisteren en door de preventieve sluiting van sommige terminals (MSC-PSA European Terminal (MPET)  en Antwerp Gateway Terminal (DP World) aan het Deurganckdok, en de PSA Terminal aan de Berendrecht- en Zandvlietsluizen) is er al beduidend minder activiteit in de haven.

Momenteel zijn er enkel op rechteroever sluizen operationeel (de Boudewijnsluis voor binnenvaart en de Berendrechtsluis voor zeevaart tot 180m). Daardoor is er beperkte activiteit mogelijk. Momenteel liggen 33 schepen te wachten om de haven in of uit te varen. Alle partijen doen hun uiterste best om deze schepen zo snel mogelijk te behandelen.

Schepen voor de haven, Annick De Ridder, betreurt de impact op de haven: “Wanneer er bezorgdheden zijn bij de sociale partners, roepen we op om met elkaar in dialoog te gaan, eerder dan naar het stakingswapen te grijpen. We betreuren deze actie dan ook. Hierdoor wordt de grootste economische motor van het land getroffen. Een stakingsactie in de Haven heeft immers een enorme impact. Op de havenactiviteiten, maar ook op de toeleveringsketen van de logistieke en de industriële activiteiten in het achterland. De financiële impact van een nationale actiedag op de haven loopt dan ook in de miljoenen euro’s”

Voor de permanente update gedurende het verdere verloop van de dag verwijzen we naar onze twitter-account: https://twitter.com/portofantwerp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.