VIL publiceert Trendradar voor de logistiek

VIL Trendradar 2019

De VIL Trendradar, editie 2019, is van de pers gerold. Een lijvig boek in mensentaal waarin VIL alle technologieën en trends in de logistiek beschrijft en illustreert.

Onze maatschappij verandert in een razendsnel tempo. Nieuwe technologieën en concepten dwingen ook de logistieke sector om zich constant aan te passen. “Veel technologische ontwikkelingen en nieuwe concepten zijn geen ver-van-ons-bed-show, maar hebben een duidelijke invloed op onze sector. Dit boek is bedoeld om bedrijven inzicht te geven in wat mogelijk is zodat zij erop kunnen inspelen en doordachte strategische keuzes kunnen maken”, aldus Eric Verlinden, Manager Transitie Domeinen bij VIL en auteur van de Trendradar.

Het boek vertrekt met een schets van onze wereld in verandering, onderverdeeld in vier benaderingen: de wereld, de mens, het bedrijf en de overheid. Vervolgens worden de technologische vernieuwingen die belangrijk zijn voor onze sector toegelicht. Deze technologieën worden niet benoemd als trends, maar als de enablers in de transitie naar een slimmere logistiek. Naast technologieën komen ook enkele innovatieve logistieke concepten aan bod. Vanuit deze maatschappelijke veranderingen en enablers heeft VIL twaalf logistieke trends gedetecteerd die beschreven worden in het boek.

Op de VIL nieuwjaarsreceptie werd de Trendradar in primeur overhandigd aan alle genodigden. De publicatie lokte alvast veel positieve reacties uit: “Ik heb in al die jaren in de logistiek nog maar zelden zo’n bruikbare gids gezien als dit. Je mag er van op aan dat dit alvast op mijn bureau gebruikt zal worden!”, aldus Sofie Brutsaert (VBO-FEB).

VIL-leden kunnen de Trendradar gratis downloaden in de kennisbibliotheek. Niet-leden kunnen terecht in de webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.