Infomarkt over ontwerp R4-Oost-Knoop Wachtebeke in North Sea Port

Infomarkt over ontwerp R4-Oost-Knoop Wachtebeke in North Sea Port
Het Vlaams Departement Omgeving en de Werkvennootschap houden een tweede infomarkt over het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) R4-Oost-Knoop Wachtebeke. Op dinsdagavond 22 oktober is iedereen welkom in het gemeentehuis van Zelzate.

De R4 is de ringweg rond het Gentse deel van de haven en is een belangrijke ontsluiting voor het verkeer in en rond North Sea Port. De R4-Oost wordt heraangelegd in de zone tussen de E34 en ArcelorMittal, net aan de Belgisch-Nederlandse grens . Zo moet de doorstroming van het verkeer op de rechteroever van de haven verbeteren. Hier zijn onder meer een aantal wegverleggingen voorzien, als ook de aanleg van een rotonde onder de R4, een nieuwe oprit naar de E34 richting Antwerpen en de aanleg van een fietssnelweg.

Het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan zal nu eerst een aantal bestemmingen in het gebied wijzigen zodat het project uitvoerbaar wordt. Het GRUP legt vast welke activiteiten er mogen plaatsvinden en hoe het gebied kan worden ingericht.

Vervolgtraject

Na het openbaar onderzoek over het ontwerp-gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan wordt een definitief plan opgemaakt. Daarbij wordt rekening gehouden met de adviezen en bezwaren die tijdens het openbaar onderzoek ingediend werden. Na advies van de Raad van State zal de Vlaamse Regering het GRUP definitief vaststellen.

Op de website van de Werkvennootschap vindt u alle informatie over het overmaken van een inspraakreactie. Nog tot en met 25 november 2019 kan iedereen inspraakreacties over dit ontwerp-GRUP indienen.

Praktische info

De infomarkt is doorlopend van 19 uur tot 21 uur op 22 oktober, in de raadszaal van het gemeentehuis van Zelzate, Grote Markt 1, Zelzate.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.