Iveco en Nikola gaan samenwerken

Iveco en Nikola gaan samenwerken

CNH Industrial, het moederbedrijf van Iveco investeert 250 miljoen dollar in Nikola, de Amerikaanse startup gespecialiseerd in elektrische vrachtwagens. De investering is deel van de financieringsronde waarmee Nikola meer dan een miljard dollar aan kapitaal wil binnenhalen.

Volgens de verklaring gaat de samenwerking verder dan de financiële injectie. CNH Industrial zal Nikola ondersteunen met zijn expertise op het vlak van ontwikkeling en productie om zijn geplande brandstofcellen en batterij vrachtwagens te commercialiseren.

Nikola en CNH Industrial plannen ook een Europese joint venture. Hier zal de Nikola Tre (zie foto) vrachtwagen ontwikkeld worden. Deze joint venture zal ook de know-how over de brandstofcellen omvatten, net als de technologieën voor onboard opslag van waterstof. Op lange termijn moeten hier specifieke brandstofcel-vrachtwagens ontwikkeld worden die geschikt zijn voor de Europese markt.

Trevor Milton, CEO van Nikola Corporation: “Andere OEMs geloven dan zero-emission oplossingen niet kunnen waargemaakt worden in het tijdschema dat regulators hebben opgelegd. Nikola en IVECO bewijzen dat deze tijdschema’s niet onredelijk zijn. Nikola heeft de technologie, maar heeft een partner nodig met een Europees netwerk om het tijdig waar te maken. Met de investering en partnerschap met CNH Industrial, kunnen we nu zero-emission vrachtwagens naar Europa brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.