Jacobs Logistics breidt vloot uit met 10 Volvo trucks

Jacobs Logistics breidt vloot uit met 10 Volvo trucks

Jacobs Logistics uit Tongeren heeft opnieuw tien trekkers gekocht, grotendeels om zijn vloot uit te breiden. Volvo Trucks leverde onlangs de zeven eerste FH 460 en in februari volgden nog drie exemplaren. Het transportbedrijf kent de jongste jaren een sterke groei, enkel afgeremd door een groeiend chauffeurstekort.

“Jacobs Logistics is een van onze oudste klanten”, zegt Yves Sébastian, afgevaardigd bestuurder van Truck Service Sébastian, die sinds 1970 Volvo Trucks-dealer is. Zijn bedrijf heeft drie vestigingen, in Melen, Luik (Herstal ) en Namen. Dat Jacobs bij hem zijn trucks koopt, heeft te maken met het feit dat Tongeren dicht bij de taalgrens ligt en dat het serviceniveau van de dealer ervoor zorgde dat deze jarenlange relatie kon opgebouwd worden.

“Momenteel bestaat onze vloot uit 65 trekkers en 110 opleggers. De tien nieuwe exemplaren zijn voor het merendeel bestemd voor een uitbreiding ervan”, zegt Isice Jacobs, zaakvoerder van Jacobs Logistics. Het zijn FH-trekkers van 460 pk met Globetrotter XL-cabines voor meer comfort voor de chauffeurs. Ook zijn de voertuigen uitgerust met het VEB+ remsysteem, om de veiligheid te vergroten.

Transport en logistiek

Jacobs Logistics vervoert vooral gepallettiseerde goederen in volle vrachten en deelladingen in de Benelux en Duitsland. Hiervoor gebruikt het bedrijf enkel huifopleggers. “Die voldoen aan de meest recente voorschriften inzake ladingszekering. Zo zijn de opleggers XL-gekeurd voor drankenvervoer”, legt hij uit.

“Jacobs Logistics is de grootste entiteit van ons bedrijf”, voegt hij toe. “Die verzorgt de meeste nationale en internationale transporten. Ze beschikt in Tongeren over ruim 15.000 m² magazijnen, waar wij op- en overslag voor klanten verzorgen, alsook logistieke diensten zoals orderpicking. Daarnaast hebben we nog het bedrijf Jacobs Cargo, dat vooral afval vervoert. Hiervoor gebruiken we zelflossers met ‘walking floor’. In een derde onderdeel, Jacobs Transport, zijn de gebouwen en de werkplaats ondergebracht. De groep heeft sinds 15 jaar ook een dochterbedrijf in Portugal en sinds anderhalf jaar een in Roemenië”, aldus Isice Jacobs.

Chauffeurstekort wordt zorgwekkend

“Jacobs Logistics is de afgelopen jaren fors gegroeid. Maar die groei wordt nu afgeremd door het chauffeurstekort. In 2017 is dat probleem serieus toegenomen. Het is een algemeen fenomeen, maar toch begin ik mij hiervoor ernstige zorgen te maken. Gelukkig rijden onze chauffeurs graag met de Volvo trucks”, zegt Isice Jacobs tot slot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.