Katoen Natie bestelt 1.000ste truck bij Jungheinrich

Katoen Natie bestelt 1.000ste truck bij Jungheinrich

Recent mocht Jungheinrich Katoen Natie ontvangen naar aanleiding van de aankoop van hun 1.000ste truck.De bedrijven startten hun samenwerking in 2011 en ondertussen werden er al meer dan 1.000 trucks besteld. Dit werd gevierd met een ceremoniële ontvangst en de overhandiging van een award aan Katoen Natie. Jungheinrich maakte van de gelegenheid ook gebruik om de drie laatst gekochte trucks op te leveren.

 Partnerschap
Na een eerste contact in 2010 tussen Katoen Natie en Jungheinrich is de samenwerking tussen beide bedrijven uitgegroeid tot een hecht partnerschap waar wederzijds vertrouwen en streven naar topprestaties en -kwaliteit centraal staan. ‘Katoen Natie is sinds jaar en dag één van onze meest progressieve en innovatieve klanten.Het bedrijf pusht ons om steeds het beste van onszelf te geven en op zoek te gaan naar oplossingen die het perfecte antwoord bieden op hun vraag. Onze goede samenwerking loont, want we hebben al heel wat mooie projecten samen kunnen realiseren.’, zegt Alain Dussen, Manager Key Account Team van Jungheinrich.

Vloot

Danny Senecaut, bij Katoen Natie onder andere verantwoordelijk voor de aankoop van de vloot, was er bij de start van de samenwerking ook al bij. Hij licht toe: ‘In 2011 hebben we een eerste overeenkomst met Jungheinrich gesloten en dat jaar leverde Jungheinrich in België de eerste 52 magazijntrucks aan ons. Gezien de positieve evaluatie hebben we het contract in 2014 en in 2016 telkens vernieuwd. Sinds 2016 rijden er ook Jungheinrich-heftrucks bij Katoen Natie rond. Uiteraard niet in de kenmerkende gele kleur van Jungheinrich, maar wel in de opvallende rode kleur die Katoen Natie kenmerkt.’

De orderverzamelaar ECE maakt het merendeel uit van alle trucks die Jungheinrich aan Katoen Natie geleverd heeft. Op de voet gevolgd door de reachtruck ETV en de elektrische transpallet ERE.

Beide bedrijven werken ook samen als het gaat om het onderhouden van de vloot. Zeven Jungheinrich-techniekers – waarvan vier op de site in Antwerpen en drie in Gent – zijn continu in de weer om de trucks van Katoen Natie in perfecte staat te houden.

Wereldwijd
De samenwerking tussen Jungheinrich en Katoen Natie beperkt zich niet tot België. Alexander Abé, Vice-President Sales Western Europe & Africa van Jungheinrich, mocht dan ook niet ontbreken op de viering en verduidelijkt: ‘Meer dan de helft van de 1.000 trucks waren bestemd voor Katoen Natie in België. De andere trucks werden geleverd in heel wat andere landen, zoals bijvoorbeeld Frankrijk, Italië, Spanje, Singapore, Thailand en Uruguay. Dit geeft onze samenwerking een internationaal karakter.’

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.