Katoen Natie opent DC voor Belgisch leger

katoen natie - Bergingen - Defensie - Belgisch leger

Katoen Natie heeft in Bergingen een nieuw distributiecentrum voor defensie geopend. Hierin zal legermateriaal verzameld worden van waaruit het verdeeld kan worden naar de verschillende locaties die het leger gebruikt.

Het distributiecentrum is meer dan 30.000m² en is voorzien van uitbreidingsmogelijkheden. In de ruimte zullen zo’n 50.000 artikelen van het leger gestockeerd worden. Wapens en munitie zullen hier niet bewaard worden. Het doel van het DC is om goederen beter te kunnen centraliseren. Van hieruit vertrekken de goederen naar 51 kazernes en andere locaties. Er kan zelfs geleverd worden naar militairen thuis.

Katoen Natie voorziet ook een value added service in de vorm van een borduuratelier. Hier worden badges, sterren en andere kentekens geborduurd. Er wordt bekeken of dit later kan uitgebreid worden met een wasserij, een kledinghersteldienst en graveerdienst.

In het verleden werd deze logistiek steeds door het leger en zijn militairen zelf gedaan. Tekort aan personeel zorgt ervoor dat defensie een andere strategie moet gebruiken en er dus moet uitbesteed worden. Binnen het distributiecentrum zullen 30 burgers en 20 militairen aan de slag gaan.

Dit magazijn zal ook de zogenoemde Milshops van defensie vervangen. Er komt nu een online webshop. Tegelijk zal er ook een bus met materiaal langskomen bij de kazernes met ingebouwde pashokjes. Deze bussen worden bevoorraad vanuit Beringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.